HockeyNews
PLUS

Axbom om tunga tiden i Kristianstad, allsvenska intresset och framtiden

(13635) Robin Axbom
Bildbyrån

Publicerad: 17 april 2020

FacebookXWhatsApp

På Hockeyettan-nivå har spelskicklige backen Robin Axbom bevisat vad han kan. Men i allsvenskan har det gått tyngre. Nu funderar Axbom på vad han vill göra kommande säsong.
– Jag har inte jättebråttom, utan kommer att njuta av sommaren. Sedan får vi se vad det finns för alternativ, säger Robin Axbom till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter en finfin säsong i Nyköping Gripen säsongen 2018/2019 där Robin Axbom levererade 35 poäng (8+27) på 39 matcher fick han en allsvensk biljett till Kristianstad. 

Men tiden i Skåne blev inte som han hade hoppats.

– Jag fick aldrig någon riktig chans. Nu i efterhand tycker jag att det var en konstig värvning av dem. Jag är en offensiv spelare, men fick aldrig spela offensivt och jag undrar varför de tog dit mig överhuvudtaget. Jag hänger inte läpp för det och har inte lagt någon större energi på det. Men visst känns det märkligt. Jag vill dock betona att jag inte känner något agg mot klubben, säger Robin Axbom till HockeyNews.se.

Det blev bara sju allsvenska matcher i Kristianstad innan parterna kom överens om att bryta kontraktet. Axbom valde att vända hem och skrev på för Nyköping i Hockeyettan. Men det tog inte många matcher innan två allsvenska klubbar var sugna på att få värva den rutinerade backen.

– Jag skrev på ganska fort för Nyköping för jag ville komma hem. Det fanns ju division 1-anbud överallt. Men då efter några matcher i Nyköping så hörde Karlskrona och en klubb till som jag inte vill nämna av sig och ville värva mig. Men jag fick inte lämna för Nyköping och det var givetvis något som jag accepterade, säger Axbom.

Han avslutade säsongen i Nyköping och hann leverera 17 assist på 25 matcher innan säsongen var över.

I dagsläget jobbar Robin Axbom som vaktmästare och idrottslärare på en skola i Nyköpingsområdet och funderar som bäst på vad som ska bli nästa kapitel i hans hockeyhistoria. Men någon direkt brådska har inte 30-åringen.

– Jag har inte jättebråttom, utan kommer att njuta av sommaren. Sedan får vi se vad det finns för alternativ. Jag har familj, fru och tre barn och vi har hus här i Nyköping. Det är inte bara att flytta på sig så där. Allt ska fungera, säger Axbom, som berättar att en allsvensk klubb har uppvaktat backen inför nästa säsong.

– Det finns intresse från en klubb en bit ifrån Nyköping. Jag har inte stängt någon dörr för dem. Annars saknas det inte klubbar från division 1 som har hört av sig. Men jag skulle ha svårt att byta lag i ettan. 

Givetvis finns även Nyköping med i bilden, som nyligen gjorde klart med rutinerade tränaren Lenny Eriksson.

– De vill ju skriva kontrakt, men jag har sagt att jag vill avvakta och se vad som händer i klubben och vad jag får för andra erbjudanden. Men vi har en löpande dialog. 

Vad säger du annars om läget i Nyköping med ekonomin och allt?

– Man vet ju inte riktigt vad som kommer att hända. Lenny är absolut ett bra namn för Nyköping och har varit där tidigare. Jag gillade Owe (Holmberg, Nyköpings förre tränare) också. Sedan kommer ju Lenny att ha Antti (Koponen) som assisterande och han har jag ju spelat med.

Du har varit utomlands tidigare i karriären. Är du sugen på ett äventyr till?

– Ja, jag stänger inte dörren för det heller. Det är alltid intressant. 

LÄS MER: Lenny Eriksson tillbaka i Nyköping: "Inget högbudgetsbygge"

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)