Toppforwarden öppnar för fortsättning i Timrå: "Jävligt sugen på att stanna"


6 april 2020
Sebastian Hartmann slutade trea i Timrås interna poängliga den gångna säsongen.
Kontraktet med Timrå går nu ut – men en fortsättning i klubben ligger nära till hands.
– De är jäkligt sugna på att ta klivet upp igen och jag tror att de har väldigt bra chans att göra det och jag skulle vilja vara med på den resan i sådana fall, säger Hartmann till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Efter två säsonger i Mora och SHL där speltiden landade på drygt tio och en halv minut per match i snitt, men där han många gånger var långt under tio minuters istid per match, valde han inför förra säsongen att inte följa med laget ned, men det blev ändå spel i allsvenskan då han skrev på för Timrå.

Där slutade det med spel i första powerplayuppställningen och drygt 15 minuter per match på isen.

När säsongen avslutades hade Hartmann noterats för 39 poäng på 49 matcher vilket var hans bästa notering i karriären oavsett serie.

– Det var min plan, att hitta tillbaka till de spel jag haft tidigare, få tillbaka självförtroendet och få spela mycket så man inte får de här fem minuterna per match bara. Jag började lite halvknackigt men det var mycket med självförtroendet, det tar tid att hitta tillbaka och känna att man kan göra saker men sen så tycket jag att min avslutning var riktigt bra, säger Hartmann.

De två säsongerna i SHL var lärorika för Uppsalakillen som kom därifrån med 16 poäng på 87 matcher i Moratröjan.

– Det var nyttiga år. Dels att få möta de bästa spelarna som spelade i Sverige och sedan se hur proffsigt det är runtom, se hur mycket de andra tränar för det är en växel upp där. Nu vet man vad som krävs för att spela där, säger han.

Just nu befinner sig Hartmann på hemmaplan i Uppsala.

– Nu ska jag faktiskt gå på is i Gränby med några andra som är hemma från olika klubbar, så jag tänkte köra lite här och träna själv. Sedan har jag fått ett schema från Timrå som de vill att vi ska dra igång med idag. Det blir att göra det och sedan är det återsamling 14 april med Timrå, säger han.

En gallerprydd Hartmann jublar efter mål mot Modo på bortaplan. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Kontraktet med Timrå löper ut och var den 25-årige forwarden spelar nästa säsong är i skrivande stund oklart.

Chanserna för att det blir en kontraktsförlängning med Timrå är dock stora.

– Den är ju lite oviss, säger han om framtiden och fortsätter:

– Jag har kontakt med min agent som snackar mycket med Nubben, samtidigt vet jag att det finns SHL-intresse men det är inget konkret. Så vi får se. Jag är absolut jävligt sugen på att stanna i Timrå, jag har trivts jäkligt bra där.

Har du fått något förslag från Timrå?

– Nubben håller på att ta fram ett och för en dialog med min agent men jag har tänkt att börja träna där i alla fall så får vi se om det skulle dyka upp något annat, men det är Timrå som gäller i allsvenskan. De är jäkligt sugna på att ta klivet upp igen och jag tror att de har väldigt bra chans att göra det och jag skulle vilja vara med på den resan i sådana fall.

Jens Lööke har tidigare öppet pratat om hans önskan att stanna i Timrå och flera andra spelare har inte stängt dörren för en fortsättning.

– Jag tror att eftersom det blev det avslut som blev, att man inte fick kvala hela vägen tror jag många blev extra sugna på att stanna ett år till så vi får se. Men oavsett hur många som stannar tror jag att de kommer få ett jäklgt bra lag ändå.