HockeyNews
PLUS

Kontinuiteten ska göra Djurgården ännu starkare: "Framgångsrikt"

(13480) Axelsson/Berglund/Ågren
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 3 april 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdstränaren Robert Ohlsson tror stenhårt på kontinuitet som en väg till framgång.

Därför hoppas han att tre stora pusselbitar faller på plats i lagbygget inom kort.

ANNONS

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


ANNONS

Det finns tre stora luckor i Djurgårdens två toppkedjor inför kommande säsong. Tre nyckelspelare blir kontraktslösa om lite drygt tre veckor.


Det rör sig om Dick Axelsson, Patrik Berglund och Manuel Ågren.

ANNONS


– Kontinuitet är viktigt och som jag förstår det vill de killarna också spela vidare i Djurgården. Nu är det ju svårt med ekonomin och hej och hå, men hittar man en överenskommelse med dem så kan vi dem och de kan oss och vi vet hur de funkar, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


ANNONS

Patrik Berglund återvände från NHL till Sverige och skrev på för Djurgården. Han hade inte spelat ishockey sedan i december och fick stora delar av försäsongen förstörd av skador och sjukdom.


Berglund hämmades också av ett skadeproblem under säsongen, men varken bekräftade eller kommenterade det.

ANNONS


Patrik Berglund gjorde 31 poäng (17 mål, 14 assist) för Djurgården. Nu pågår diskussioner om ett nytt kontrakt. Foto: Bildbyrån.

ANNONS


Han gjorde däremot 17 mål och blev Djurgårdens skyttekung i SHL.


ANNONS

LÄS MERDjurgården kan tvingas spara: "Ett worst case scenario"


Dick Axelsson anslöt till Djurgården i november och utan vare sig en uppbyggande försäsong eller med matchträning klev han in i SHL i slutet av november och var en av ligans bättre producerande spelare och gjorde 26 poäng (11 mål, 15 assist) på 31 matcher.

ANNONS


Manuel Ågren fick sitt genombrott i SHL och utsågs till årets utropstecken i Djurgården och han fick ihop 19 poäng (9 mål, 10 assist) på 49 matcher och var som bäst när säsongen blev inställd.


ANNONS

– Det är klart att det är viktigt att få Dick och Patrik och Manuel på kontrakt. Det är bra spelare som vi vill ha kvar. Sedan ska det gå innanför de ekonomiska ramarna, säger Robert Ohlsson.


LÄS MERDick Axelsson: "Det här är ingen rolig historia för världen"

ANNONS


– Där får Joakim (Eriksson, sportchefen) och de andra göra ett jäkla jobb nu när det är konstiga tider och det är konstigt idag att sitta och prata ekonomi för det är svårt att veta vilka samarbetspartners som har råd och möjlighet att fortsätta. Det är också svårt att veta hur många säsongskort man kommer att sälja. Det är en ganska oviss tid för alla klubbar med rekrytering. Vissa gasar och vissa försöker nog tänka lite mer balans i det. Det är både och, det där.


ANNONS

Men det råder inget tvivel om att Robert Ohlsson gärna fortsätter att jobba med Axelsson, Berglund och Ågren kommande säsong och signalerna från båda håll är positiva.


– Man ser hur viktigt det är med kontinuitet. Det är viktigt att man försöker behålla de killarna som man har haft. För mig är det lika med framgång i SHL. Jag var så imponerad att det var några klubbar som gick både till semifinal och final ifjol som fick möjligheten att behålla så många spelare i sin trupp och fortsätta med dem. Det brukar vara väldigt framgångsrikt, säger Robert Ohlsson.

ANNONS


Djurgården, som kommer att presentera ett plus/minus-noll-resultat för den här säsongen som blev inställd före SM-slutspelet, blir däremot av med sin vd Jenny Silfverstrand, som tar över vd-jobbet för SHL till hösten.


ANNONS

– Roligt för henne, tråkigt för oss. Hon har varit kanon! En fantastisk ledare och jag tror att hon kommer att göra det ypperligt hos SHL. Lite tråkigt är det alltid att bli av med en bra medarbetare och i det här fallet en bra chef, säger Robert Ohlsson.


***

ANNONS


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln