HockeyNews
PLUS

Dick Axelsson: "Det här är ingen rolig historia för världen"

(13184) Dick Axelsson
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 13 mars 2020

FacebookXWhatsApp
NACKA. I väntan på utvecklingen kring coronaviruset har SHL skjutit upp SM-slutspelet.
HockeyNews.se har träffat Dick Axelsson och pratat om det nuvarande läget och hur han ser på framtiden som hockeyspelare.
– Jag tycker det är ett bra drag att antingen kancellera in säsongen eller ha is i magen och avvakta. Det är tråkiga tider, säger Axelsson.
SHL presenteras av:


Coronaviruset sprids över hela världen och i dagsläget vet man inte när eller om det blir någon avslutning på hockeysäsongen.

I samband med att HockeyNews.se träffade Dick Axelsson under gårdagen kom beskedet att SHL spelade gårdagens avslutande omgång inför tomma läktare och åttondelsfinalerna är uppskjuta till 24 mars.

– Det är ingen kul historia för världen. Det är tråkiga tider.

Hur ser du på SHL:s senaste beslut?

– Inte mer än rätt egentligen. Det är tuffa tider verkligen och spela utan publik är inte det roligaste så jag tycker det är ett bra drag att antingen kancellera in säsongen eller ha is i magen och avvakta och hoppas på det bästa helt enkelt.

Foto: Bildbyrån

Djurgården tog 88 poäng i grundserien och avslutade på ett sjätteplats i SHL-tabellen.

Hur ser du på era chanser i slutspelet om det blir något?

– Jag tror vi har en bra chans, en bra mix i laget med väldigt bra spelare så min tro är att vi kan gå minst lika långt som förra säsongen så en final och stå där som segrare till slut för jag vet att vi kan. Det gäller bara att vi får upp gnistan och spelar vår bästa hockey i slutet av säsongen.

Vilka ser du som största hotet?

– Det finns många bra lag. Luleå har gjort det bra och vann serien men i slutspelet börjar  vi om från noll och spelar man sin bästa hockey då så vinner man.

Den 32-årige forwarden från Huddinge är en av SHL:s största stjärnor och i höstas bestämde han sig sent för att fortsätta en säsong till i Djurgården.

Foto: Bildbyrån

Axelsson skrev på i november och anslöt till laget den 20:e – på 31 matcher i vinter han har levererat 26 poäng (11+15).

– Jag fick en bra början med lite självförtroende och lite poäng och sen har det rullat på. Förhoppningsvis har jag gett laget mycket också. Det har känts bra när jag kom in och hoppas grabbarna tycker det också.

Vad talar för att du fortsätter en säsong till?

– Det är riktigt kul med matcherna fortfarande så förhoppningen är att det blir en säsong till.

Vad talar emot?

– Det är väl motivationen. Men hockeyn är så kul just nu så nej, egentligen finns det ingenting som talar emot. Det är väl om kroppen inte skulle hålla.

Se hela intervjun med Dick Axelsson i spelaren ovan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)