HockeyNews
PLUS

LISTA: Tio spelare som kan hamna i Hockeyallsvenskan nästa säsong

(13435) lista
Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Lagbyggena inför nästa säsong pågår för fullt.
Här har HockeyNews.se:s reportrar Mattias Persson och Alexander Nilsson kikat närmare på tio spelare som kan komma att dyka upp i allsvenskan den kommande säsongen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Felix Carenfelt, forward, 20 år
Kommentar:
Återvände till Djurgården från amerikanska juniorligan USHL på grund av vantrivsel i slutet av säsongen. Fick inte förnyat med DIF trots en fin SHL-debut. Felix Carenfelt är en rivig forward som tar pucken till mål. På åtta J20-matcher hann han göra 16 poäng (13+3).

Ludvig Larsson, back, 24 år
Kommentar:
Den Malmöfostrade backen Ludvig Larsson lämnade tryggheten tidigt för att prova vingarna i Nordamerika. Efter fyra år på college gick flytten vidare till New Jersey Devils organisation, men under de senaste säsongerna har speltiden varit knapp i AHL – och istället har han förpassats till tredjeligan ECHL. Blir det en flytt hem till Sverige i hopp om en nystart? Ja, kanske.

Tim McGauley, center, 24 år
Kommentar:
En spelare som öser in poäng i ECHL, men inte riktigt lyckas ta plats i AHL. Tim McGauley är en center i rätt ålder med utvecklingspotential och det är är alltid intressant för de svenska klubbarna. Bjudits ut i Sverige tidigare, men utan napp. Vågar någon plocka honom nu?

Filip Sveningsson. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Filip Sveningsson, forward, 20 år
Kommentar:
Forwarden gjorde stor succé när Oskarshamn bärgade SHL-avancemanget ifjol, men i högstaligan har han än så länge inte lyckats hitta rätt. Lånades ut till Tingsryd i slutet av säsongen och gjorde det bra. Nu har han bekräftat att han lämnar IKO, blir det en ny sejour i HockeyAllsvenskan då? Ja, mycket talar för det.

LÄS MER: Sveningsson siktar om i HockeyAllsvenskan 

Linus Persson, forward, 34 år
Kommentar:
Efter två säsonger i Leksand står det klart att det inte blir någon fortsättning i Dalarna för 34-årige Linus Persson. Den förre BIK-profilen lär inte få något nytt SHL-kontrakt till kommande säsong, så det troliga är att han kikar på allsvenskan. Har fortfarande verktygen för att göra skillnad och flera klubbar lär redan ha anmält sitt intresse.

Adam Falk. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Adam Falk, forward, 20 år
Kommentar:
Smart center som slog assistrekord i Djurgårdens J20-lag den gångna säsongen. Fick prova på spel i SHL med Djurgården men det stod sedan klart att han inte skulle få något seniorkontrakt med klubben. Utvecklingsbar spelare med bra spelsinne.

Joachim Rohdin, forward, 28 år
Kommentar:
En forward som varit med hur länge som helst känns det som men som bara är 28 år gammal. Kraftfull ytterforward med bra fart på skridskorna som ger järnet i varenda byte. Mycket användbar i boxplay och har ett rappt handledsskott. Har ännu inte spelat en hel säsong i allsvenskan i sin karriär. Lockar ett större ansvar?

Luka Gracnar i den slovenska tröjan under OS 2018. Foto: Bildbyrån

Luka Gracnar, målvakt, 26 år
Kommentar: Rutinerad slovensk målvakt som har bland annat två OS och tre mästerskap i Österrike på meritlistan. Flyttade till norska topplaget Storhamar inför förra säsongen och har där gjort det mycket bra. HockeyNews.se har tidigare berättat att Gracnar finns ute på marknaden där han är ett hett namn för många lag i allsvenskan.

Jacob Cederholm, back, 22 år
Kommentar:
Har gjort två hela säsonger i Nordamerika nu där han mestadels har spenderat tid i ECHL där det förra säsongen blev 45 matcher och sju poäng i Jacksonville IceMen. Trivs bäst i försvarsspelet där han jobbar aggressivt mot motståndarna och har för sin storlek bra koll på fötterna. Vänder han hem och "börjar om" i Hockeyallsvenskan?

Kristoff Kontos, center, 26 år
Kommentar
: Robust kanadensare som Vimmerby snappade upp innan jul som klubbens supporterspelare, något som visade sig bli ett fynd. Totalt blev det 33 poäng på 24 matcher för Kontos som innan han anlände till Vimmerby inte spelat professionellt sedan han lämnade franska Gap efter förra säsongen. En pålitlig center med offensiv uppsida.

***

Riktigt bra! Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)