HockeyNews
PLUS

Efter tunga säsongen – forwarden blickar mot allsvenskan

(13431) Filip Svenningsson
Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Efter ett år fullt med motgångar blickar Filip Sveningsson, 20, mot en ny säsong – och siktet är inställt på spel i HockeyAllsvenskan. 

– Jag tror att det kan vara bra att få ett år där man får spela mycket i allsvenskan, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

 

Forwarden Filip Sveningsson var högst bidragande när Oskarshamn säkrade SHL-avancemanget ifjol. Men väl i högstaligan lyckades han inte färga och efter två tunga skador fick han avsluta säsongen i Tingsryd på lån. 


– Det var jättekul att få spela mycket. Vi var ett gött gäng, lite synd att vi inte klarade topp åtta även om det inte hade blivit någon hockey. Det var kul att få tillbaka lite spelkänsla och rytm, det var bara positivt, säger han.


Nu tar 20-åringen istället sats mot en ny säsong – och siktet är inställt på spel i HockeyAllsvenskan. 


– Jag tror att det kan vara bra att få ett år där man får spela mycket i allsvenskan. Jag vill hitta tillbaka och göra en bra säsong och få självförtroende av det. Två skador förstörde säsongen för mig i år, så just nu vill jag bara komma någonstans där jag får spela mycket matcher. 


– Vi får se inom den närmsta tiden vad det blir. Det är ingenting som är helt klart än. Någonting blir det i alla fall, sen får vi se vad, säger han.


Du letar efter en nystart, kan man säga?


– Ja, lite så kan man väl säga. Jag är fortfarande ung och jag tror att det hade varit bra för mig att få ett år i allsvenskan och bygga upp mitt självförtroende ytterligare. Jag vill visa att jag klarar av det igen och att det inte bara var en engångsföreteelse. 


Filip Sveningsson. Foto: Bildbyrån

Vad har du dragit för lärdomar från den här säsongen?


– Det ingår i sporten att man blir skadad ibland, tyvärr. Det jag tar med mig är att jag har pannben och tagit mig tillbaka. Mitt mål har hela tiden varit att bygga upp kroppen och det har jag gjort. 


Redan nu finns det allsvenska klubbar som anmält sitt intresse, men Filip Sveningsson vill inte gå in på vilka. 


Har du haft någon kontakt med Per Kenttä, din tidigare sportchef i Oskarshamn?


– Det är en bra polare och vi hängde mycket ihop där nere. Han är en skön snubbe att tjöta med ibland, men ingenting så den senaste tiden. Såhär tidigt vet klubbarna inte vad de har att röra sig med och så vidare. Vi får se helt enkelt. 


Sveningsson är fostrad i Gislaved och har tillbringat hela sin karriär i Småland, men han räds inte att flytta lite längre iväg när han nu ska välja ny klubb. 


 – Nej, det har jag inga problem med. Det finns inga såna krav från min sida, säger han. 


Fotnot:
Intervjun gjordes innan SportExpressens uppgifter kom att Filip Sveningsson skulle vara klar för Modo.

***
Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)