HockeyNews
PLUS

En play off-match inställd – osäkert kring övriga kvalmatcher i Hockeyettan

(12990) Kinisjärvi
Magnus Ekeros

Publicerad: 13 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Hudiksvalls play off-match mot Vimmerby ställs in – efter att gästerna väntat i Uppsala i timmar på besked. 
– Vimmerby har vänt med bussen, så det blir ingen match ikväll, skriver Hudiksvalls forward Markus Kinisjärvi i ett sms till HockeyNews.se.
Senare under dagen ställdes även Troja/Ljungby–Visby/Roma in.

Match två i play off 3 i Hockeyettan var tänkt att avgöras under fredagskvällen med en eventuell tredje och avgörande match under lördagen, något Hockeyettan vid 14-tiden på fredagen meddelade var planen för att sedan ta uppehåll från och med söndag.

Nu står det klart att matchen mellan Hudiksvall och Vimmerby inte blir av.

– Vimmerby har vänt med bussen, så det blir ingen match ikväll, skriver Hudiksvalls forward Markus Kinisjärvi i ett sms till HockeyNews.se.

Beskedet kommer efter att Vimmerby stannat bussen i Uppsala och där väntat i timmar på ett besked, innan de nu vänt bussen.

– I går insjuknade en spelare och en ledare i influensaliknande symptom. Vi har inte fått någon bekräftelse om det är corona eller inte. Vi informerade förbundet och i eftermiddag ställdes matchen in. Vad som händer nu har jag ingen aning om. Kanske är säsongen slut, säger HHC:s klubb- och sportchef Pär Langer.

Enligt Mariestads-Tidningen framgår det att en anhörig till en spelare har smittats av covid-19.

Något som Pär Langer inte har hört något om.

– Inte vad jag vet. Vi har inte snackat om någon corona och vet inte om någon har smittats av viruset. Det är inga andra spelare eller ledare i laget som har influensaliknande symptom, säger han.

Samtidigt var det oklart vad som händer med de andra play off 3-matcherna som är tänkt att spelas under fredagen.

– Vi sitter här på hotellet och förbereder oss för match. Vi fick besked i dag vid tio i ett från förbundet och Hockeyettan att vi ska ska spela i kväll och en eventuellt tredje match i morgon. Jag kan tycka att det är rätt bra så att vi i alla fall har fyra lag klara för kvalserien efter helgen. Sedan om det blir en kortare kvalserie eller något så finns det lite att gå på, säger Visby/Romas André Lundholm.

Vad säger du om att matchen i Hudiksvall har ställts in och att både SDHL-finaler och matcher i SHL-kvalet har skjutits upp i helgen?

– Jag inte inte kommentera det. Det blir tolkningar till höger och vänster. Vi är i Ljungby och hoppas på spel. Sedan om något drastiskt händer får vi förhålla oss till det. Ringer förbundet och säger att det inte blir någon match så får vi åka hem. Shit happens, liksom.

"Som det är just nu", skriver Stefan Fransson, klubb- och sportchef i Tranås i ett sms till HockeyNews.se på frågan om det blir match i kväll.

Samtidigt står det klart att kvalen till Hockeyettan ställs in.

UPPDATERING: Vid 17.20-tiden på fredagen ställdes även Troja/Ljungby–Visby/Roma in.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)