HockeyNews
PLUS

Klart: Spelare sjuka – kvällens slutspelsmatcher skjuts upp

(13185) dakka
Bildbyrån

Publicerad: 13 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Kvällens matcher i slutspelsserien, samt lördagens finalmatch mellan Björklöven och Modo skjuts på obestämd framtid. Fyra spelare i Vita Hästen ska ha insjuknat, men det är oklart om det rör sig om corona-viruset.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Uppdaterad 12.30:  I kväll skulle tre matcher i slutspelsserien ha spelats. Men så blir inte fallet.

Detta på grund av att flera spelare i Vita Västen ska ha insjuknat, detta uppger Sportbladet . Dock är det inte bekräftat att det rör sig om coronaviruset.

Hockeyallsvenskans styrelseordförande Håkan Svensson säger till Sportbladet att man redan har ställt in matcherna, men att man behöver ett formellt beslut från Svenska Ishockeyförbundet. Ett beslut som väntas komma inom kort. 

– Vi har fått muntligt godkännande av Svenska ishockeyförbundet från midnatt. Så det handlar bara om formalia, säger Svensson till Sportbladet och fortsätter:

– Med stor sannolikhet ställs hela säsongen in, vi ser inte hur den ska gå att genomföra. Det är tragiskt, men människors hälsa och liv måste gå före. Att det blir samma ligor och samma lag nästa säsong får vi samma lag nästa säsong får vi ta i de här läget.

LÄS MER: 
Rasar efter kvalbeslutet: "Hockey-Sverige har tappat förståendet" 

Även finalmatchen mellan Björklöven och Modo, som skulle ha spelats på lördagskvällen skjuts upp på framtiden. 

Vid lunchtid på fredagen kom Hockeyallsvenskan ut med kommuniké på sin hemsida där man berättar att man pausar allt spel i Hockeykvalet på obestämd tid:

"Hockeyallsvenskan har tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet beslutat att tillfälligt pausa allt spel i Hockeykvalet. Det gäller omedelbart. Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av corona-viruset och den globala pademi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger. Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade".

I kväll skulle följande matcher ha spelats:
BIK Karlskoga–Västerås, Vita Hästen–Södertälje, Västervik–Timrå.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)