HockeyNews
PLUS

Timråstjärnans attack efter fula tacklingen: "Pinsam förening"

(13147) Eklind-Dahlen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 11 mars 2020

TIMRÅ. BIK Karlskoga drog på sig två matchstraff i matchen mot Timrå.
Efteråt var Timråstjärnan Jonathan Dahlén starkt kritisk till motståndarlagets uppträdande.
– Det är ett skamfullt lag vi möter, det är en pinsam förening. Det är tragiskt att se, jag skulle kunna stå här hela kvällen och såga dem, säger Dahlén till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Timrå IK körde över BIK Karlskoga och vann med 8–3 i den första matchen i slutspelsserien.

Efteråt kom dock det mesta att handla om den tackling BIK:s Oliver Eklind delade ut på Timråcentern Albin Lundin i början av den tredje perioden.

En tackling som resulterade i matchstraff för Eklind medan Lundin fördes till sjukhus med konstaterad hjärnskakning.

– Det var en rejäl tackling och han har drabbats utav en hjärnskakning och vi har skickat honom till sjukhus så får man undersöka honom vidare där, så får vi invänta svar därifrån. Det var en väldigt kraftfull smäll, men det blir minst en vecka och vanlig rehabilitering avseende huvudet, säger Timrås lagläkare Christian Johansson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–BIK: "Det var en olustig känsla" 

Tidigare under matchen hade även BIK-spelaren Valtteri Parikka fått matchstraff för en tackling på Jonathan Dahlén.

Dahlén blev liggandes på isen en stund efter tacklingen men reste sig för egen maskin och spelade sedan i bytet efter.

Något som inte BIK-tränaren Staffan Lundh var något större fan av.

– Det är mycket hyllningar för Dahlén men någonstans kan jag tycka att ligga och åma sig i två tre minuter och sedan kliva upp när man fått en femma med sig och spela i bytet efteråt, det är för dåligt av en så bra spelare tycker jag, säger Lundh till HockeyNews.se.

Jonathan Dahlén både fick och delade ut kritik efter matchen mellan Timrå och BIK Karlskoga. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

När Dahlén, som noterades för fem poäng i matchen, ombads möta Lundh uttalande höll han inte igen.

– Tacklingen på mig är ful, det är svårt att inte ligga kvar när man får ont. Jag har inte ens pucken när han tacklar. Det är ännu mer pinsamt av deras tränare att stå och skydda den tacklingen, säger han.

LÄS MER: Timråstjärnan utsedd till årets forward och ligans mest värdefulle 

Även om han var upprörd över tacklingen han själv fick ta emot var han ännu mer irriterad över tacklingen hans kedjekamrat Lundin träffades av.

– Den på mig är ful men den på Albin är pinsam och tragisk. Det finns inte ord för att beskriva den. Det måste vara hårt straff, jag tycker inte att han eller Karlskoga ska spela mer den här säsongen, man skäms att se sådant. Jag vill aldrig mer se något sådant, det gör ont, säger han och fortsätter:

– Jag tycker han har andra saker att fokusera på, som att stänga av sina egna spelare. Det är ett skamfullt lag vi möter, det är en pinsam förening. Det är tragiskt att se, jag skulle kunna stå här hela kvällen och såga dem. 

En av huvuddomarna i matchen, Daniel Eriksson, meddelade efter matchen att Eklinds tackling kommer att bli anmäld till disciplinnämnden.

– Den första ser vi som en medveten handling, en interference, och därav tycker vi att den är värd fem minuter plus game, men den kommer inte gå vidare till anmälan, säger han först om Parikkas tackling innan han fortsätter:

– Den andra är svår att påstå att det ska vara medveten, men den tacklingen får man inte sätta från den vinkeln han kommer. Den är uppåtdrivande och går mot huvudet och därför kommer vi att anmäla den för checking to the head.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS