HockeyNews
PLUS

NHL-klubbarna har fått upp ögonen för Rögles backlöfte: ”Snackat lite”

(12864) Samuel Johannesson
Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Den 19-årige backen Samuel Johannesson har på lite mer än ett halvår gått från att spela J20-hockey till att ta en ordinarie plats i Rögles A-lag. Succén har inneburit att NHL-klubbarna fått upp ögonen för honom. 

– Jag har snackat lite med några klubbar, men jag vet inte hur aktuellt det är så jag lägger inte jättestort fokus på det än, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Det blev sju SHL-matcher redan i fjol, men då var den unge backen Samuel Johannesson inte ens nära att ta en ordinarie backplats i Rögles A-lag. 


Den här säsongen fick han inleda i J20, men efter att Rögle åkt på flera backskador fick den lovande backen chansen i oktober – och nu är han en nyckelback i jakten på SM-guldet. 


– Det är svårt att ta in att det gått så fort, men när det går så bra för både mig och laget gäller det att spela i nuet och inte tänka så mycket på vad som händer. Det kan jag göra efter säsongen, säger han.


LÄS MER: Topplag i SHL – nu vill de bli ledande på talangutveckling: ”Tittat mycket på Skellefteå”


På sina 37 matcher har han stått för elva poäng (1+11) – och succén har gjort att NHL-klubbarna fått upp ögonen för den odraftade 19-åringen. 


– Det boostar självförtroendet så klart, men det är ingenting jag lägger jättestor fokus på. Jag försöker bara spela mitt spel som jag brukar göra, säger han. 


Combinen kommer upp i sommar. Har du hört någonting?


– Nej, jag har inte hört någonting. 


Har du pratat med några lag?


– Jag har snackat lite med några klubbar, men jag vet inte hur aktuellt det är så jag lägger inte jättestort fokus på det än. 


19-åringens utveckling pekar spikrakt uppåt. Foto: Bildbyrån

Samuel Johannesson kom till Rögle från Halmstad redan som 15-åring och har sedan dess gått igenom samtliga juniorlag. Han känner att den tidiga flytten gynnat hans utveckling. 


– Det är lite annat än att spela i Halmstad. Här får jag bra omgivning med både tränare och spelare, som hjälper min utveckling. Jag lyssnar och tar in allt tränarna säger och sedan gör jag det på mitt eget sätt, säger han. 


Det är ett lite annat Rögle nu än det du kom till för fyra år sedan. Hur har det påverkat dig?


– Det var både enklare och svårare att komma in A-laget för fem år sedan, det är kanske tuffare konkurrens nu, men det är ännu bättre spelare man spelar med och således blir anpassningen lättare. Det passar mig som det är nu. 


Trots att hans utveckling pekar rakt uppåt finns det dock saker att jobba på, en av grejerna är defensiven. 


– Jag har vuxit där, men jag vet att jag måste jobba ännu hårdare med det. Jag anammar det coacherna säger att jag ska bli bättre på och det är en av sakerna. Men jag har inte för bråttom, jag vill ta det i min egen takt, säger han. 


Lär du dig av video eller träning?


– Det är lite både och. Det är bra att lära sig både från video och träning och sedan kunna utföra det på match. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)