HockeyNews
PLUS

Succéjunioren om målen och jakten på nytt allsvenskt kontrakt

(12831) Anton Heikkinen
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 26 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Kristianstad jagar nytt allsvenskt kontrakt.
Målgladast är junioren Anton Heikkinen som gjort flest mål av juniorerna i Hockeyallsvenskan denna säsong.
För HockeyNews.se berättar han om valet att lämna HV71, första hela säsongen på seniornivå och chanserna på att undvika kval.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Med ett år kvar som junior valde Anton Heikkinen att lämna HV71:s organisation för spel i den allsvenska nykomlingen Kristianstad.

Väl där har det blivit någon av en succé målmässigt då den 19-årige forwarden smällt in 15 mål på 36 matcher och är den junior i hela serien som gjort flest mål den här säsongen.

Totalt har det blivit 20 poäng för Heikkinen, som under försäsongen även fick testa på spel med SHL-laget Rögle.

– Jag kände att för att kunna ta nästa steg i min utveckling så behövde jag spela på seniornivå, så enkelt var det. Jag tyckte att det kändes bra redan från början när de kontaktade mig och ett nytt lag i allsvenskan är alltid hungriga så jag körde på det, säger Heikkinen till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det började ganska knackigt för min del men ju längre säsongen har gått så har jag vuxit in i det mer och mer. Jag har blivit mognare i mitt spel och samtidigt så har jag producerat mer ju längre säsongen gått så det har varit känt att det har gått åt rätt väg så att säga. I början av säsongen tyckte jag att jag var lite stressad på isen, men ju längre säsongen gått så har jag blivit lugnare i mitt sätt att tänka på isen och med puck så det har gått åt rätt riktning.

Hur var det att få chansen i Rögle?
– Det var extremt kul att få komma och visa upp sig för dem. Man fick träna bra och spela på SHL-nivå så det var kul. Det var en rätt kort visit men man fick självförtroende av att vara där så det tog jag med mig in till säsongen.

Anton Heikkinen är målgladast av alla juniorer i HockeyAllsvenskan denna säsong. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Med fyra matcher kvar att spela har Kristianstad tre poäng upp till Almtuna på säker mark.

Ett Almtuna som de dessutom möter i den näst sista omgången så hoppet om att undvika kval finns där för nykomlingarna.

Hur är stämningen i laget?

– Jag tycker den är bra. Vi håller hoppet uppe och tränar varje dag så det känns bra. Det är fyra matcher kvar och vi vet att vi behöver vinna nästan alla och det är det vi går för.

Första steget mot klarat kontrakt är Västerås på hemmaplan under onsdagskvällen.

– Jag tycker att vi har en rätt skön känsla inför matchen. Vi gjorde en rätt stabil insats senast och i matchen innan det så jag tror stenhårt på oss. Vi trivs hemma och brukar komma ut stenhårt och chocka motståndarna i första perioden så vi får se till att göra det nu också, säger Heikkinen.

Innan transferfönstret stängde gjordes en del förändringar i KIK:s trupp där bland annat rutinerade målvakten Christian Engstrand anslöt efter att han varit klubblös sedan förra säsongen samtidigt som den ryske forwarden Nikolai Skaldnichenko hämtades in från division 2-laget Olofström.

Engstrand har vunnit två av de fyra matcher han spelat och hållit en nolla medan Skladnichenko hann med fyra poäng på fem matcher innan han under tisdagen blev avstängd under resterande del av grundserien.

Nyförvärvens intåg har gjort laget gott enligt Heikkinen.

– Jag tycker att de har kommit in bra i gruppen och vi har tagit emot dem väl och båda två har presterat bra så det har varit bra, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)