HockeyNews
PLUS

Luleå har hittat en lösning om stjärnmålvakten flyttar

(12707) Joel Lassinantti/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 19 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Luleå gör allt för att behålla sin stjärnmålvakt Joel Lassinantti.

Men det finns också en plan B.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Serieledande Luleå riskerar att bli av med sin toppmålvakt Joel Lassinantti inför kommande säsong. Den landslagsmeriterade 27-åringen har ett utgående kontrakt med Norrbottensklubben, som han har spelat för under hela sin karriär.


– Vi har ju tydligt sagt att vi gärna vill ha kvar honom. Och han är intresserad. Men han drömmer, som han har sagt, om antingen NHL eller KHL också, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Luleå skulle vilja förlänga Joel Lassinanttis kontrakt redan nu, men får vackert hålla sig till tåls.


– Det händer väl inte så mycket nu och jag tror att det kommer att ta ett tag innan det gör det också för de brukar inte vara så snabba alltid därifrån. Vi får vänta och se lite grann och hoppas att han vill vara kvar, säger Engman.


Joel Lassinantti ligger trea i SHL:s räddningsliga (92,22 procent). Han blev etta förra säsongen (93,10 procent).


Luleå har en alternativ lösning om Joel Lassinantti sticker till NHL eller KHL: 17-årige Jesper Wallstedt. Foto: Bildbyrån.


Om Lassinantti skulle lämna Luleå har klubbens sportsliga ledning en plan B.


– Vi har redan den i mål i och med Jesper Wallstedt som vi har lånat ut till Södertälje nu. Han är fantastiskt duktig, så vi har trots allt två målvakter på kontrakt till nästa år.


Ni tänker er att ha David Rautio och Jesper Wallstedt som en lösning för nästa säsong?


– Ja, det tycker jag att det kan vara. Sedan är det upp till Jesper att visa att han är redo. Men jag tycker att det känns som att det kan vara det och det är ett väldigt spännande alternativ. Sedan ska han ta det där sista klivet och etablera sig. Så är det ju, säger Ulf Engman.


LÄS MERLuleås tredjemålvakt spikad – här är serieledarnas plan


17-årige Jesper Wallstedt är målvakt i U18-landslaget och var med och vann VM-guld förra våren. Förhoppningen är nu att han ska få spela A-lagshockey i SSK, som ligger sexa i Hockeyallsvenskan och håller på att positionera sig inför slutspelsserien.


– Han har inte fått spela någonting ännu och de går bra Södertälje, så vi får väl se hur det blir, om de spelar honom. Annars kommer han att komma tillbaka till oss och köra med J20, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman.


På onsdagen blev det officiellt att trotjänaren Karl Fabricius blir kvar i Luleå ytterligare en säsong samtidigt som backen Fredrik Styrman har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt till 2022.


– Det känns oerhört bra att vi kommit överens om förlängningar med både Karl Fabricius och Fredrik Styrman. Det är två norrbottniska lagspelare som jobbar stenhårt varje dag för att driva sig själva och sina lagkamrater till att bli ännu bättre, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till klubbens hemsida .

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)