HockeyNews
PLUS

Måltorkan över för topplagets poängmakare: "Haft en jäkla massa lägen"

(12574) Oscar Öhman/Troja
Fredrik Sten/ Swe Press Photo

Publicerad: 12 februari 2020

Bortaseger mot serieledaren Halmstad i måndags. På onsdagskvällen tog Troja/Ljungby ännu en skalp i en böljande batalj hemma mot toppkonkurrenten Huddinge. 

– Självförtroendet är på topp just nu och vi har inte gett upp jakten på Halmstad, säger Trojastjärnan Oscar Öhman, som fick göra sitt första mål i Allettan Södra mot Huddinge.

Två omgångar återstår i Allettan Södra. Halmstad är just nu i förarsätet, tre poäng före Troja/Ljungby och fyra före Nybro. Just nu ser det ut som att de är de tre lagen som gör upp förstaplatsen i serien. En plats som i slutändan ger en finalbiljett mot ettan i Allettan Norra. 

Troja/Ljungby gör sitt för att sätta press på Halmstad. I en svängig och underhållande toppmatch mot Huddinge lyckades Troja vända ett 1–3-underläge i den andra perioden. Ljungbylaget gjorde fyra raka mål och det matchavgörande 5–3-målet i mitten av den tredje perioden var förlösande för Trojaliraren Oscar Öhman.

Efter 15 matcher i Allettan Södra var 22-åringen från Örnsköldsvik mållös. Då ska man ha i åtanke att Öhman gjorde elva mål i grundserien, men den 12 februari 2020 fick Öhman äntligen jubla igen.

– Det var på tiden. Jag har haft en jäkla massa lägen, men det har låst sig. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har tänkt på det. Jag har fått bidra med annat än målskytte i stället, säger Oscar Öhman till HockeyNews.se.

Berätta om målet?

– Vi kom tre mot tre eller om det var tre mot två. Åkesson (Mattias) driver mot kassen och jag släpar lite och får ett fint pass och satte dit den. Jag kollade extra en gång om pucken var inne, säger Oscar Öhman och skrattar till.

Öhman, som har snittat en poäng per match den här säsongen och har stått för fina 39 poäng (12+27) på 38 matcher i Hockeyettan, hade en stark säsong i fjol i Troja – men har tagit ett kliv till i år.

– Förutom målskyttet nu i Allettan så har det känts bra hela säsongen, säger Öhman.

Hört om något intresse från andra klubbar till nästa säsong?

– Jag har faktiskt inte hört någonting, det är fokus på min säsong med Troja. Vi ska gå så långt som möjligt och jag har inte fokus på något annat. 

LÄS MER: Ett underhållande kliv mot finalen - men det finns att putsa på 

Det är ett formstarkt Troja som Oscar Öhman lirar i just nu.

– Det är ett bra självförtroende i laget. Vi har vunnit två tajta matcher och ska rida vidare på den segervågen. Vi siktar på att gå förbi Halmstad. Vi kan bara göra vårt, sen får vi se hur långt det räcker.

Troja/Ljungby har nämnts som de stora favoriterna under hela säsongen och trots att lagen inte har fått det att fungera till 100 procent och imponerat stort så smyger man med i toppen och kan bli livsfarligt framöver om man får till det.

– Absolut, det finns mer att ta av. Vi har inte fått ut allt av laget. Jag hoppas det släpper ordentligt framöver, säger Oscar Öhman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS