AnnonsEtt underhållande kliv mot finalen - men det finns att putsa på


12 februari

Det blev poäng för 15e matchen i rad när Väsby vann med 5-4 i en våldsamt underhållande match borta mot Hudiksvall. Det innebär att laget från Stockholm sätter ordentlig press på Borlänge i den norra Allettans kamp om platsen i finalen.
Detta en kväll då flera streckkamper annars tog ett gigantiskt kliv mot att avgöras


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Är Väsby ett blivande finallag?

Resultatmässigt talar en hel del för det. Spelmässigt finns det saker att slipa på om så skulle bli fallet.

Hudiksvall öppnade starkt i kvällens viktiga toppfight. Väsby-keepern Edvin Olofsson rånade Anton Hammargård med en vansinnig plockhandsräddning efter knappt två minuter och hemmalaget hade en puck i insidan stolpen direkt på tekningen därefter.

Men när puckarna inte ramlade in växte tuppkammen på gästerna och de visade exakt hur farliga de kan vara offensivt när saker och ting fungerar för dem.

Jonathan Rodensjö sköt visserligen rakt igenom hemmakeepern Andreas Bosson fram till ett ganska billigt 1-0 för gästerna, men bara någon minut senare latjade Väsbys förstalina (Elliot Lorraine, Christoffer Gozzi och Johannes Nilsson) brallorna av Hudik-försvaret och gästerna hann göra ytterligare två ganska vassa mål innan den första perioden var över.

Offensivt har Väsby precis allt som skulle kunna göra dem framgångsrika i en final. Det är en fröjd att se dem virka i offensiv del av banan, men de måste snäppa upp försvarsspelet lite till och säsongens succémålvakt Edvin Olofsson kan inte stå och sova.

Jonas Lindströms 2-4-puck såg ut att vara resultatet av hål (eller tvål?) i plockhandsken och Axel Levanders 3-4-mål var visserligen resultatet av ett vasst snajperavslut, men den pucken satt på ungefär samma ställe. Den sista utposten måste vara betydligt mer skärpt om det ska spelas final.

Nu är Hudiksvall förvisso ett starkt lag och kvällens underhållande pang-pang historia var resultatet av två offensivt oerhört skickliga lag. Men har man ledningen med 4-1 efter en period och 5-3 efter två får det helt enkelt inte bli spännande på slutet när så viktiga poäng står på spel. Då måste man kunna stänga ner matchen.

Men Väsby har en förmåga att få med sig poäng från precis varenda match och plockade mot Hudiksvall poäng för 15e matchen i följd. Det gör att man tar över serieledningen i den norra Allettan (förvisso med en match mer spelad) och sätter press på Borlänge.

För nu är det så att det är just de två gängen som gör upp om seriesegern och den åtråvärda finalplatsen.

Väsby har inte förlorat under ordinarie tid sedan i premiären borta mot Borlänge.

Tänk om det skulle bli just det resultatet som i slutändan avgör kampen om seriesegern.

* * *

Östersund gjorde vad som förväntades hemma mot Vallentuna. Det blev 5-2 till hemmalaget som nu är med i kampen om att säkra en plats direkt till playoff 2. Elias Bjuhr och Petter Runesson gjorde två mål vardera för hemmalaget.

* * *

Halmstad lyckades inte ta ett bastant grepp om serieledningen hemma mot Troja/Ljungby i måndags, men när bottenlaget Skövde kom på besök kom också tre nya oerhört viktiga poäng. Utan den för dagen sjuke huvudtränaren Fredrik Johansson i båset kunde Hammers vinna med 4-1 och är fortsatt gänget som är i besittning av förstaplatsen med två omgångar kvar att spela.

* * *

Vid 1-3 på tavlan 3.34 in i den andra perioden hemma mot Huddinge tog Troja/Ljungby-coachen Roger Forsberg timeout. Det tycks ha varit synnerligen lyckat. Innan perioden var över hade hans gäng vänt på steken fram till 4-3 och hemmalaget kunde i slutändan vinna den viktiga fighten med 5-3.

Som det ser ut nu är det Troja som är den enda riktiga utmanaren till Halmstad om att knipa seriesegern och platsen i Hockeyettan-finalen.

* * *

Formstarka Tranås säkrade spel i playoff via vändning från 1-3 till seger med 5-3 hemma mot KRIF.

I och med att Skövde förlorade i Halmstad har fjolårets kvalseriegäng nu skaffat sig nog med poäng för att risken att ramla tillbaka under strecket ska vara bortblåst.

* * *

Nybro tog tre väldigt viktiga poäng i den södra Allettans toppkamp via en sen vändning borta mot Grums den här kvällen. Kvitteringen till 1-1 kom med mindre än fyra minuter kvar att spela och 1-2-pucken, Rasmus Johanssons första mål i Allettan, kom med endast 29 sekunder kvar av matchen.

När Visby/Roma dessutom vann med 3-2 efter en lång straffläggning hemma mot Mariestad innebär det att Grums chanser till playoff helt och hållet är grusade. Laget har inte längre möjligheten att nå över strecket.

* * *

Nyköping krossade ännu en gång Surahammar på bortaplan (8-0 slutade matchen) och när Eskilstuna Linden samtidigt inte kunde knyta ihop säcken hemma mot Köping och förlorade med 4-5 innebär det att Nyköping tog ett gigantiskt kliv mot spel i playoff. Nu ska det oerhört mycket till för att de inte ska knipa den platsen.

* * *

Kumla krossade sig upp över strecket genom att överlägset vinna den viktiga streckmatchen borta mot Malung med 7-2. Just nu ser det därmed ut som att det lutar åt kval för dalkarlarna.

* * *

Vimmerby vann borta mot Hanhals med 4-1 ikväll. Ett resultat som innebär att den playoff-plats som varit klar i teorin ganska länge nu också är helt förseglad i praktiken.

* * *

Strömsbro vann med 5-2 borta mot Enköping och kopplade ett gigantiskt grepp om playoff-platsen från den östra vårserien. Nu ska det väldigt mycket till om de inte kniper platsen.

Samtidigt ramlade Enköping ner under det negativa kvalstrecket på grund av förlusten eftersom Hammarby samtidigt besegrade Hanviken med 6-4.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons