HockeyNews
PLUS

Beskedet om de frånvarande i DIF – de får grönt ljus

(12410) Guter/Josefson/Hedman
Bildbyrån

Publicerad: 5 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Jacob Josefson tvingades tacka nej till Tre Kronor. Och Djurgården har saknat skadade duon Mattias Guter och Anton Hedman en längre tid.

Här kommer Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson med senaste nytt om trion.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson blev uttagen i Tre Kronor för första gången på över ett år och skulle spela Beijer Hockey Games på hemmaplan i Stockholm.


Men efter Djurgårdens 1–0-vinst borta mot Brynäs togs beslutet att han inte ska vara med i landslaget.


– Han var väldigt förkyld i veckan när vi spelade och så spelade han torsdagsmatchen och lördagsmatchen, men var hemma på fredagen och var hängig i bussen på väg hem från Gävle. Då pratade jag med honom, han var sjuk hela slutspelet ifjol, och jag sa att i år ska du sikta på att vara frisk, berättar Djurgårdstränaren Robert Ohlsson och fortsätter:


– Så känner du det minsta så bör du vara lite klok. En stor chans till VM är att göra ett bra slutspel. Då kände han väl att han inte var helt frisk och tog ett vuxet beslut även om man alltid vill spela med Tre Kronor, och särskilt på hemmaplan.


Jacob Josefson har tackat nej till Tre Kronor, men är redo när Djurgården drar igång nästa vecka. Foto: Bildbyrån.


För en gångs skull har Djurgården ingen spelare i Tre Kronor.


– William (Eklund) är med U18-gänget och (Michael) Haga är med norska landslaget. Vi brukar knappt ha någon spelare kvar i de här uppehållen så det är roligt att få gnugga ihop laget. Jag har nästan aldrig fått göra det så det känns roligt så vi har bra tryck på träningarna. Det är kul, säger Robert Ohlsson.


I 1–0-segern mot Brynäs saknades forwarden Dick Axelsson.


– Han hade en överkroppsskada, som det heter. Men han har tränat måndag för- och eftermiddag och tisdagen och han var med på padel, så han är grön, säger Robert Ohlsson.


LÄS MERSkadeförföljde forwarden lämnar Djurgården – här är nya klubben


Forwarden Mattias Guter har inte spelat sedan den 5 december på grund av flera smällar mot huvudet. Men här kommer ett glatt besked.


– Han är med och kör. Nu är det Olle Alsing (knäskada) och (Anton) Hedman och Josefson som är borta. Guter är ”clearad”, säger Ohlsson.


Mattias Guter har missat 14 SHL-matcher i rad, men kan åter träna för fullt och närmar sig en comeback. Nu handlar det om att slå sig in i laget.


– Vi har gått bra ett tag och har velat bibehålla den trupp vi har i den mån vi kan. Han kan fortsätta att gnugga på som extra.


I den tuffa konkurrensen på forwardssidan i Djurgården, där 17-årige William Eklund etablerat sig, har både Erik Walli-Walterholm och Gustav Possler valt att lämna klubben för att söka sig till nya utmaningar. Walli-Walterholm spelar säsongen ut i Timrå medan Possler har skrivit på för finska Lukko.


– Gustav fick inte den istid som han behöver och ska ha. Då blev det Lukko som Gustav går till och han ska försöka spela mer hockey där är tanken. Jag har haft Gustav här i fyra år och har bara gott att säga om honom. Två av de fyra åren har varit skadefyllda, men han har gjort det bra och krigat på bra för oss. Jag tror att det kan lossna mer om han får spela mer. Det brukar vara så.


Anton Hedman bröt foten när han täckte skott mot Skellefteå i SHL i mellandagarna. Även han är nära spel igen.


– Han tränar och är fortfarande extraspelare. Om han inte är helt grön till veckan som kommer så tror jag veckan efter. Det beror på. Han får lite värk i foten av träningen, men det kommer att släppa mer för varje dag som går, säger Robert Ohlsson.


– Sedan om han är disponibel på tisdag eller lördag eller veckan efter vet jag inte. Jag skulle sikta på lördag nästa vecka eller veckan efter.

Hedman ska genomgå en röntgen med magnetkamera för att se att allt går åt rätt håll. Det kan bli comeback borta mot Malmö den 15 februari eller veckan efter det.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)