HockeyNews
PLUS

Skadeförföljde forwarden lämnar Djurgården – här är nya klubben

(12386) Gustav Possler 2
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 4 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Gustav Possler lämnar Djurgården efter tre och en halv säsong.
Det meddelade klubben under tisdagen och enligt uppgifter till HockeyNews.se blir nästa klubbadress finska Lukko – något som under tisdagskvällen också bekräftades av den finska klubben.
– Tyvärr har Gustav råkat ut för två längre skador 2017 och 2019 vilket bromsat hans utveckling, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

När Modo degraderades ur SHL våren 2015 försvann flera spelare från klubben, en av dem var Gustav Possler som flyttade till Stockholm för spel med Djurgården.

Där har det däremot inte gått som parterna hoppats på.

Den 24-årige forwarden har dragits med skadebekymmer där två längre skador under 2017 och 2019 har gjort att han missat flertalet matcher.

Och nu står det klart att han lämnar Djurgården.

Under tisdagen meddelade klubben att de kommit överens om att bryta Posslers kontrakt då forwarden istället kommer gå vidare till en annan klubb. Enligt uppgifter till HockeyNews.se är den nya klubben som Possler går vidare till finska Liiga-laget Lukko där Possler blir lagkamrat med tidigare Djurgårdsbacken Robin Press och tvillingarna Westerholm.

– Gustav har under snart fyra års tid varit en spelare som hjälp oss och spelat i många olika roller och kedjekombinationer, säger sportchefen Joakim Eriksson och fortsätter:

– Tyvärr har Gustav råkat ut för två längre skador 2017 och 2019 vilket bromsat hans utveckling. I rådande konkurrens i vår spelartrupp har Gustav denna säsong inte erhållit den regelbundna speltid han behöver för att lyckas.

Under tisdagskvällen presenterades Possler också av den finska klubben.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)