Tidigare Örebrobacken vill återvända till Sverige


4 februari
HRADEC KRÁLOVÉ. Den tidigare Örebrobacken Petr Zamorsky minns tiden från Sverige och Örebro med glädje. Efter säsongen går kontraktet med Mountfield ut och han återvänder gärna till svensk hockey – men först väntar CHL-final mot Frölunda. 
– Vi ska göra vad vi kan och om vi håller oss till vår gameplan tror jag att vi kommer vinna, säger han till HockeyNews.se. 

Annons

Under tisdagskvällen är det dags för CHL-finalen och för den tidigare Örebrobacken, Petr Zamorsky och hans Mountfield är det en tuff match som väntar. 

– Det är ett bra lag, och de har vunnit CHL de senaste tre av fem åren. Vi ska göra vad vi kan och om vi håller oss till vår gameplan tror jag att vi kommer vinna, säger han efter tisdagens värmning. 

Mountfield går tufft i den inhemska ligan, men har ett starkt hemmafacit med fyra segrar på dem fem senaste hemmamatcherna. Zamorsky är glad att finalen spelas på hemmaplan. 

– Det är en fördel att för oss att spela här hemma.  Vi sålde slut alla biljetter på 20 minuter, så det kommer bli riktigt bra tryck ikväll, säger han. 

Vad minns du kring Frölunda från tiden i Sverige?

– Jag var där tre år och det var det bästa laget i ligan. Det var alltid en tuff match att spela. De har ett bra lag med många skickliga spelare som är bra på skridskorna, så vi måste vara förberedda på det.

LÄS MER: Glädjebesked för Frölunda – backen flygs ner och spelar finalen

Petr Zamorsky under Mountfield värmning på tisdagsförmiddagen. Foto: Mattias Persson/HockeyNews.se.

Frölunda och Mountfield ställdes mot varandra redan i CHL:s gruppspel. Då slutade det med en seger vardera. 

– Jag minns att det var en tuff match i Göteborg mot dem. Men det är en turnering och allt kan hända, jag hoppas att vi kan vinna, säger han. 

Vad är matchplanen?

– Vi får se ikväll. ”Top secret”, säger han med ett skratt. 

Den tjeckiske landslagsmannens kontrakt med Mountfield går ut efter säsongen och han lär vara hett eftertraktad på marknaden. Han berättar att han gärna återvänder till Sverige. 

– Jag hade tre bra år där och om jag får chansen att komma tillbaka så kommer jag ta den. Vi får se vad som händer, säger Zamorsky som minns tiden i Sverige med glädje och fortfarande följer Örebro: 

– Det är en bra organisation och jag såg att de låg högt upp i tabellen. Det är en bra stad och jag var väldigt lycklig där. Jag har bara bra minnen därifrån.


Vägen till finalen – Frölunda


Vägen till finalen – Mountfield


Annons

Annons