HockeyNews
PLUS

Delade meningar efter uppmärksammad tackling: "Två sidor av myntet"

(12228) Viktor Lennartsson
Skärmdump Staylive/Halmstad

Publicerad: 25 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Redan i matchinledningen försvann Nybros skyttekung Viktor Lennartsson från bortamatchen mot Halmstad. Tim Bothén sänkte Lennartsson med en tackling och fick matchstraff. Efter matchen rådde det delade meningar om tacklingen. 

– Jag stod i båset i höjd med smällen och ser direkt att tacklingen tar i huvudet och att båda ögonen slocknar, säger Nybroforwarden Alex Ek till HockeyNews.se.
–  Jag har som hastigast sett smällen på video och jag tycker inte att vår spelare går på huvudet, utan det var en riktig jäkla propp, kontrar Halmstadtränaren Fredrik Johansson.

Det var laddat för en häftig hockeyfest när serieledaren i Allettan Södra, Halmstad Hammers tog emot toppkollegan Nybro Vikings inför över 3 500 åskådare i Halmstad Arena. 

Halmstad vann matchen med 4–3, men det alla snackade om efter matchen var det som skedde endast två minuter in i matchen då Nybros skyttekung Viktor Lennartsson fick lämna matchen efter att ha åkt på en rejäl tackling av Halmstadbacken Tim Bothén utanför Nybros defensiva blålinje.

Enligt videobilderna skulle Lennartsson precis bli puckförande när Bothén satte in sin open ice-tackling. Lennartsson föll mot isen, var medvetslös en stund och fick föras med ambulans till sjukhus. Det var även slutspelat för Bothén som fick matchstraff.

Efter matchen var det rejält irriterat och skärrat i Nybrolägret.

– Det är det vidrigaste jag har sett och varit med om. Jag stod i båset i höjd med smällen och ser direkt att tacklingen tar i huvudet och att båda ögonen slocknar, säger Nybros forward Alex Ek till HockeyNews.se och fortsätter:

– Grejen är inte att han lyfter med fötterna, men jag känner någonstans att det måste finnas en respekt. Det handlar om att kunna återhämta sig och få ett normalt liv. Tacklingen träffar bara hakan. Jag hade svårt att se scenerna efteråt. Jag stod först längst bort vid båset och gick sedan ner i omklädningsrummet, säger Ek.

Det blev runt 20 minuter speluppehåll efter tacklingen. Enligt rapporter ska det först och främst röra sig om en kraftig hjärnskakning. Efter matchen åkte Nybrolaget med bussen till sjukhuset och vid 20-tiden fick man med sig sin lagkamrat på bussen hem mot Småland.

– Med tanke på omständigheterna verkar det som att det har gått bra. Det verkar inte ha varit en karriärsläckande tackling, men han mindes inget av tacklingen och kommer bara ihåg att han var på sjukhus. Det finns två sidor av myntet, men jag tycker att det var en mycket onödig utvisning, säger Alex Ek.

Från Halmstadhåll såg man på tacklingen på ett annat sätt.

– Jag såg inte tacklingen när den hände då det var närmare deras bås. Jag har som hastigast sett smällen på video och jag tycker inte att vår spelare går på huvudet, utan det var en riktig jäkla propp. Sedan är det olyckligt att det blev som det blev för Lennartsson. Men jag ser ingen armbåge eller något fult i tacklingen. Lennartsson var inte riktigt beredd på tacklingen. De har säkert en annan syn på det, men från min sida så tycker jag att det är en riktigt jäkla propp där båda ramlar, säger Halmstads tränare Fredrik Johansson till HockeyNews.se.

Matchstraffet blev bedömt som game, vilket innebär att det inte blir en matchs automatisk avstängning. Däremot kan Tim Bothén fortfarande bli avstängd om det kommer in någon anmälan.

– Det är upp till dem, säger Fredrik Johansson.

I och med 4–3-segern så fortsätter Halmstad att toppa Allettan Södra.

LÄS MER: Otäck skada överskuggade festen 

LÄS MER: 
Efter succén - Halmstad tänker inte toksatsa i framtiden

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)