HockeyNews
PLUS

Succélaget om framtiden: "Ska inte sväva iväg och toksatsa"

(12218) Halmstad
Bildbyrån

Publicerad: 25 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Serieledare i Allettan Södra och stundande publikfest i hemmaarenan. Det mesta är tipptopp i Halmstad Hammers som har fått smak på livet i toppen av Hockeyettan. Klubben vill fortsätta vara med i toppen i framtiden, men tänker inte äventyra ekonomin. 

Det behövs en större satsning, men vi ska inte tokvärva, säger sporchefen Niklas Söderström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Nybro, Troja/Ljungby och Skövde i all ära. Men den största publikfesten i Hockeyettan den här säsongen har spelats i Halmstad. 4 036 åskådare såg Halmstad 1–0-besegra rivalen Troja/Ljungby i början av oktober i samband med så kallad gratismatch för åskådarna. 

I eftermiddag är är det dags för en ny folkfest och fri entré för publiken i Halmstad. Hemmafavoriterna toppar mycket överraskande Allettan Södra, nästan halvvägs in i serien. Det är hockeyfeber i Halmstad igen.

– Det känns jättebra just nu. Vi är överst i tabellen och det är positiva skriverier i media. Vi mår ganska bra och njuter av tillvaron, men det gäller samtidigt har fötterna på jorden. Det kan svänga snabbt, säger Halmstads sportchef Niklas Söderström till HockeyNews.se. 

Mot Nybro hoppas Söderström på lapp på luckan, vilket skulle innebära 4 500 på läktarna. 

– Varken vi eller Nybro har vunnit mot varandra på hemmais. Nybro är ett intressant lag som drar folk till hallen och de kommer säkert att komma upp med en hel del fans till arenan. Att vi slog Kallinge på bortais och gick upp i serieledning var den bästa reklam vi kunde göra inför Nybromatchen. Det är riktigt bra drag runt hockeyn just nu och det är häftigt. Det är killarna väl värda, säger Söderström.

I fjol fick Halmstad kvala sig kvar i Hockeyettan och var bottentippat inför den här säsongen också. Men laget har motbevisat alla och publiken har kommit till Halmstad i en större omfattning än tidigare. I grundserien snittade Halmstad 896, medan det efter fyra hemmamatcher i Allettan har kommit 1 006 åskådare per match. Då har Halmstad kvar två matcher med fri entré i Allettan (Nybro i eftermiddag och Troja/Ljungby den 10 februari) så snittet lär öka rejält.

– Fortsätter vi att spela bra så hoppas jag att vi på siktkan komma upp i ett snitt på ett par tusen som vi hade under glansdagarna.

Man behöver inte vara Einstein för att inse att de här publikfesterna med över 4 000 åskådare i Halmstad Arena innebär ett rejält klirr i klubbkassan. Sponsorer bidrar ju en viss peng per åskådare och det handlas en hel del i kioskerna.

– Vi gör väl en halv miljon på en sådan match och det är otroligt viktiga pengar för klubben. Vi mår bättre än på länge. Vi hade runt 200 000 kronor i eget kapital inför säsongen, men det går alltid att höja allt ett snäpp till. Det kostar att driva runt klubben och vi tänker inte leka med pengar som inte finns.

Så här såg det ut när över 4 000 åskådare såg Halmstad besegra Troja/Ljungby i oktober 2019. Foto: Bildbyrån

Med den här säsongens succé så medger Niklas Söderström att han hoppas att klubben tar beslutet att göra än ännu större sportslig satsning till nästa säsong.

–  Det är inte jag som bestämmer, men det behövs en större satsning. Det kommer inte en käft om vi är ett bottenlag och nu har vi en stark säsong och det är klart att vi vill fortsätta vara med i toppen. Men vi tänker inte sväva iväg och toksatsa. Utan vi ska jobba på den inslagna vägen med kontinuitet och spets utifrån. Givetvis ska vi höja standaren, men inte tokvärva. Seniorsidan ska ha sitt, men vi vill fortsätta att stärka upp ungdom- och juniorsidan. Vi har fått fram en rad framträdande spelare i A-laget genom vår verksamhet och det vill vi fortsätta göra.

Det mesta är positivt i Halmstad Hammers, men det finns saker som kan bli betydligt bättre, anser Niklas Söderström.
– Vi måste bli hetare på sponsorsidan och öka våra intäkter. Det har seglat upp bra sista tiden, men det finns mycket mer att göra på den fronten.

Om vi kollar det sportsliga igen, så kommer väl den här säsongens framgång att göra det lättare att bygga ett lag till nästa säsong?

– Absolut, vi är klara för ettan till nästa säsong och än så länge har vi motbevisat alla. Men vi måste fortsätta vara ödmjuka om vi ska fortsätta vara med och bråka i toppen. Som svar på din fråga så kommer det blir mer attraktivt att spela i Halmstad. Fler lär vilja stanna och en del vilja ansluta till klubben. Mitt jobb kommer förmodligen att bli lättare, säger Söderström.

Halmstads succétränare Fredrik Johansson. Foto: Bildbyrån

Halmstad har värvat sparsamt under säsongen, men inför Allettan värvade man in den amerikanske centern Kevin Loppatto från Boden. Hittills har det blivit två mål och två assist på sex matcher från Loppattos klubba.

– Han blir bättre och bättre. Vi tycker att det är en bra värvning och Kevin har smält in bra i gruppen. Han jobbar hårt och visar upp en proffsig inställning till sin hockey.

Kan det bli aktuellt med fler värvningar?

– Nej, inte just nu. Vi är väldigt nöjda med det vi har. Vi hade sjukstuga borta mot Troja för någon vecka sedan, men de flesta är på väg tillbaka och det är de spelarna som vill ge chansen under resten av säsongen, säger Niklas Söderström.

LÄS MER: 
Offensive backen bytte toppen mot botten - blev toppen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)