HockeyNews
PLUS

HV71-tränaren uppvaktas på annat håll: "Får lite förslag"

(12186) Stephan Lundh/HV71
Axel Boberg/Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Stephan Lundhs framtid som huvudtränare i HV71 är oklar.

Nu får han erbjudanden om andra jobb att ta ställning till.

– Jag har ingen panik. Jag tycker fortfarande att det är jäkligt kul att jobba och har det där drivet, säger Lundh till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


HV71 och huvudcoachen Stephan ”Lillis” Lundh har, trots att det närmar sig slutet av januari, inte diskuterat en förlängning av hans utgående kontrakt.


Han är inne på sin fjärde säsong i Jönköpingsklubben och var som assisterande tränare med och vann SM-guld 2017.


– Nej, vad ska man säga? Jag får lite förslag, inte härifrån, för jag har inte pratat någonting med HV, säger Lundh.


Förra säsongen befordrade han till huvudtränare i slutet av november 2018 då han ersatte Johan Lindbom. Till nästa säsong talar mycket för att det blir ett nytt utseende på HV71:s tränarstab.


LÄS MERNicklas Rahm snart redo att bli huvudtränare: "Skulle fundera"


– Det kan låta lite konstigt kanske, men jag tycker det är en ganska skön sits som jag har haft många gånger förut. Jag har ingen panik. Jag tycker fortfarande att det är jäkligt kul att jobba och har det där drivet. Samtidigt har jag hållit på med det här rätt länge. Den dagen jag sätter mig ner i gungstolen kommer jag nog att känna mig ganska nöjd med det, hehe, säger Lundh.


Den 60-årige stockholmaren, som har sin familj i Skåne, brinner ännu för ishockeyn efter att ha jobbat som coach eller sportchef i över 30 år.


I SHL har han vunnit SM-guld med klubbar som Djurgården, Frölunda och HV71. Han kom till HV efter det att han tagit Malmöklubben Pantern från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan.


– Jag känner fortfarande att det är jäkligt kul. Det dyker alltid upp att det är tufft och det är det pris man får betala att man kan vara borta från sin familj. Det är viktigt att man har en familj som funkar ändå. Vi får se den dagen det dyker upp, säger Lundh, som tidigare har förlängt sitt kontrakt med HV71 flera gånger.


Stephan "Lillis" Lundh är inne på fjärde säsongen i HV71-båset. Foto: Bildbyrån.


– När jag hoppade på det här var man inställd på två år, och så blev det nåt år till, och nåt till. Så länge jag känner drivet, för jag tycker fortfarande att det är fruktansvärt kul att komma hit och jobba med de här gubbarna. Sedan vad som händer får hända.


LÄS MERGuldvinnaren vill förlänga med HV71: "Har inte hört nånting"


Stephan Lundh är lite hemlighetsfull när det kommer till de jobbförslag han har fått.


– Det blir ju så när man håller på med det här. Det som är kul med hockeyn, eller intressant med hockeyn, är att förr kunde du vara spelare eller tränare. Nu finns det så otroligt många andra vinklingar på det. Vad jag än kommer att göra hoppas jag att det blir med en anknytning till hockeyn. Jag har haft turen att få pröva på lite och vara på din sida och jobba på tv och det är också skitkul.


Han fortsätter:


– Det finns så många roliga grejer och nu växer de här, vad ska man säga, ledargruppen runt omkring. Du har både sportchef och assisterande sportchef, och du har scouter och mentorer. Och vad var det Sanny (Lindström) skrev, att jag skulle bli senior advisor. Det finns massa såna grejer.


Lundh lämnar det öppet för andra uppdrag än just ett coachjobb.


– Jag tror att du kan samla så mycket kunskap som möjligt för nu är det snabba ryck som gäller och gör du ett felval när det gäller spelare, eller ledare, kan det kosta så mycket mer, än om du hade haft någon som hade samlat så mycket information på så kort tid som möjligt när det ska tas snabba beslut.


– Det kan vara att du vill ha en spelare, och han ser skitbra ut på isen, och så får du in honom och så visar det sig att oooh, det var inte den killen som passar in här riktigt.


På ett eller annat sätt blir det hockey för dig efter den här säsongen?


– Ja, det tror jag i alla fall. Jag tror att du och alla människor känner att jobba är jäkligt roligt. Det jobbiga med att jobba är om du måste vara på samma ställe samma tid varje dag. Det här jobbet är bra på det viset att det hela tiden är färskvara, det är något du tycker är jäkligt kul. Negativt kan vara att du från 1 augusti och framåt är totalt låst. När polarna åker iväg på solsemester då får du åka till Gävle, eller någonting, hehe.


– Jag skulle aldrig vilja byta det mot någonting för än så länge har det varit så otroligt mycket mer plus istället för minus i skålen, säger Stephan Lundh.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)