HockeyNews
PLUS

Guldvinnaren vill förlänga med HV71: "Har inte hört nånting"

(11134) Stephan Lundh/HV71
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 25 november 2019

FacebookXWhatsApp

Än så länge är framtiden i HV71 oviss för huvudtränaren Stephan Lundh.

Men han skulle gärna förlänga sitt kontrakt.

– Jag har inte hört någonting och jag har heller inte knackat på och frågat någonting. Jag trivs här och nu, säger Lundh till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Stephan ”Lillis” Lundh gör sin fjärde säsong som tränare i HV71. Det två första åren, 2016-2018, var han assisterade coach till Johan Lindbom.


Men för precis ett år sedan fick Lindbom sparken och Lundh befordrades då till ny huvudtränare och kontraktet har förlängts över den här säsongen.

Vad som händer bortom den 30 april 2020 är oklart.


Enligt Expressen-podden ”Sanny och Svensson” kan den assisterande tränaren Nicklas Rahm bli ny huvudtränare i HV71 om inte Lundhs kontrakt förlängs.


– Jag fick höra från min dotter, hon är så orolig att jag ska gå i pension, hehe, säger Stephan Lundh om uppgifterna.


Han fortsätter:


– Nej, jag vet inte. Vi har ett fantastiskt gäng bredvid gänget och alla de här killarna som jag jobbar med tar ett ansvar allihop, så det är ganska lätt att vara ledare i HV, måste jag säga, tack vare det. Precis som vi vill ha laget.


Blir Stephan "Lillis" Lundh kvar i HV71 nästa säsong? Han vill gärna fortsätta i klubben. Foto: Bildbyrån.


– Jag kan självklart förstå, för jag har hållit på ett tag och jag har varit här och så där. Det enda jag kan säga är att jag tycker att HV absolut ska behålla de här killarna, om man bortser från mig själv. Behålla dem man har. Det ger framgång att behålla folk. Det har man sett i lag som Frölunda, Växjö, Färjestad och Djurgården, att kan man behålla tränargruppen, för spelargruppen är så otroligt föränderlig, så tror jag det är en fördel. Nicklas (Rahm) har alla förutsättningar till att bli en headcoach självklart.


LÄS MERHV71:s starka vändning: "Kan betyda mer än trepoängsmatch"


Stephan Lundh var precis som Nicklas Rahm assisterande coacher till Johan Lindbom vid SM-guldet 2017. Lundh, Rahm och målvaktstränaren William Rahm har utgående kontrakt inför nästa säsong.


– Jag har inte hört någonting och jag har heller inte knackat på och frågat någonting. Jag trivs här och nu. Jag trivs otroligt bra i den här klubben. Det passar mitt vanliga liv också, säger Stephan ”Lillis” Lundh.


Det låter som att du är sugen på att köra på ett tag till?


– Jag tror att det har varit så alltid. När jag nu hamnade i HV tänker jag att här ska jag vara så länge som möjligt. Jag har inte en tanke på vad som händer efter sista april. Det tycker jag är rätt skönt också. Sedan har jag haft tur i min karriär är jag liksom aldrig hamnat i den situationen, att "uh-oh", jäklar vad ska jag göra nu eller nånting.


HV71:s sportchef Johan Hult har en del jobb framför sig med kommande säsongs tränarstab i klubben.


– Det ligger hos Hult också, för oavsett vad jag önskar är det viktigt att de tycker det. Så känner jag just nu. Känner jag att jag kan ge nånting och att jag kan få nånting tillbaka, då tycker jag att det här är helt otroligt kul. Jag är inte trött på det. Tvärtom, så blir det där 2017-guldet nånting man vill känna igen. Fortfarande tycker jag det är skitkul att gå till omklädningsrummet varje dag. Jag tänker inte så himla långt framåt faktiskt, det får andra göra hehe, säger Stephan Lundh.


LÄS MERHV71-stjärnan var så gott som klar för KHL-klubb: "Väldigt nära"


Han har varit i SHL-cirkusen den större delen av sin tränarkarriär, ända sedan 1990-1991 då han var med som assisterande tränare vid Djurgårdens SM-guld.


– Jag har svårt att se mig själv hålla på med det här bara för att ha nåt att göra. Jag vill ha den där tävlan, den där lite magångesten som det blir i såna här serier. Men det är inte bara upp till mig utan det är andra som är med i den här beslutsprocessen, säger Lundh.


Enligt Expressen kan HV71-legendaren, HC Dalen-tränaren Per Gustafsson, bli aktuell för en roll i HV:s tränarstab nästa säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)