Delade meningar om var Färjestads lagkapten är som bäst


2 januari 2020

Är Linus Johansson bättre i Tre Kronor än i Färjestad? Det tycker förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Men han får inte fullt ut medhåll från Färjestadshåll…


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Färjestad slåss i toppen av SHL även den här säsongen och lagkaptenen Linus Johansson har spelat med Tre Kronor i både Karjalaturneringen i november och i Channel One Cup i december.


Förbundskapten Johan Garpenlöv var nöjd med det han fick se av den 27-årige smålänningen i den första landslagsturneringen och tog även ut honom till Moskvaturneringen före jul med motiveringen:


– Det känns som han spelar bättre på den internationella scenen än vad han gör i SHL. Han får bättre betalt där känns det som. Han är väldigt pålitlig, en bra kille i omklädningsrummet, bra i de defensiva situationerna.


Bättre i Tre Kronor än i Färjestad? Det beror på om man frågar Johan Garpenlöv eller Johan Pennerborn... Foto: Bildbyrån.


Linus Johansson har nu spelat tolv landskamper med Tre Kronor, men Färjestads huvudtränare Johan Pennerborn delar inte riktigt uppfattningen att FBK:s kapten skulle vara bättre internationellt än i SHL.


– Njaa. Jag tycker att Linus, efter novemberbrejket, har varit jätteduktig. Han har varit jättebra för oss. Så funkar Linus lite grann. Han är lite av en slow starter. Ju längre säsongen går, desto bättre blir han. Jag håller med delvis, men delvis inte, hehe, säger Pennerborn till HockeyNews.se.


Han fortsätter:


– Sedan är det också så att Linus har en helt ny roll som kapten i en relativt stor och anrik förening. Det glömmer man kanske bort lite grann ibland om man inte är riktigt fullt inne i vår verksamhet.


LÄS MERFärjestad kan tappa en rad nyckelspelare: "Blir intresse"


Hur tar han den rollen?


– Jag tycker han axlar den mer och mer. Nu när den första fasen med, dels att vara kapten i gruppen, dels en del arbete som det för med sig runt omkring, så har han växt in i det fint.


Tar det mycket tid utöver att vara spelare?


– Det kanske inte är jättemycket saker, men om du ska addera det till det vanliga fundamentet så har du lite uppdrag i kaptenskapet och så adderar du Tre Kronor och det blir ett stort pussel.


Linus Johansson hade ett mål på de sju första SHL-matcherna för säsongen med Färjestad. På de senaste sex matcherna har han gjort sex poäng och är inför mötet med Linköping på torsdagskvällen uppe i 16 poäng (6 mål, 10 assist) på 28 matcher. Förra säsongen gjorde han 25 poäng (10 mål, 15 assist) på 51 SHL-matcher.