HockeyNews
PLUS

Färjestad kan tappa en rad nyckelspelare: "Blir intresse"

(11721) Jesper Olofsson/Lilliz/Markus Svensson
Bildbyrån

Publicerad: 29 december 2019

FacebookXWhatsApp

Färjestad har ingen av sina två målvakter på kontrakt till nästa säsong och totalt saknar tolv spelare avtal med Karlstadsklubben. Nu rycker konkurrenter i några av nyckelspelarna.

– Det är klart att när laget går bra och många killar gör det bra individuellt så vet vi om att det blir intresse från andra lag och andra ligor, säger general managern Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Toppklubben Färjestad tänker vara med i kampen om SM-guldet även den här säsongen. General managern Peter Jakobsson letar för närvarande efter en forward som ska komplettera truppen inför slutspelet.


Samtidigt pågår jobbet med spelartruppen inför kommande säsong och tolv av spelarna har utgående kontrakt.

HockeyNews.se har berättat om Rögles stora intresse för Färjestads lagkapten Linus Johansson, som är en av nyckelspelarna vars kontrakt löper ut till våren.


LÄS MERAvslöjar: Rögle jagar Färjestadskaptenen


– Det är väl ett idogt arbete hela tiden för mig och (Thomas) Rhodin (sportchefen) tillsammans med (Johan) Pennerborn (huvudtränaren) stämma av hur vi vill att det ska se ut nästa år, säger Peter Jakobsson.


– I det stora hela vill vi behålla gänget som gör det så bra, det är väl ingen hemlighet.


Johan Ryno är en av tolv spelare i Färjestad med utgående kontrakt. Foto: Bildbyrån.


Johan Pennerborn har i en intervju med HockeyNews.se varit tydlig med att han gärna behåller forwarden och kulturbäraren Per Åslund.


LÄS MERFärjestadscoachen hintar om en glad nyhet från klubben


Men exakt hur nära en kontraktsförlängning är vill inte Peter Jakobsson avslöja.


– Det säger jag inte till er först… utan det gör vi klart först med killarna det gäller, hehe.


Hur ser du på att det är så passa många spelare med utgående kontrakt?


– Idag är det så att det nästan inte spelar någon roll om man har kontrakt eller inte. Är man tillräckligt kan man flytta på sig ändå, så är det.


Inför den här säsongen tappade Färjestad Adam Werner, Joakim Nygård, Oskar Steen och Fabian Zetterlund till NHL-klubbar medan backstjärnorna Jesse Virtanen och Mikael Wikstrand flyttade till KHL där de nu är lagkamrater i Ak Bars Kazan.


Till nästa säsong är den färske landslagsforwarden Gustav Rydahl, som har kontrakt med Färjestad, ett allt hetare namn för NHL-klubbarna.


– Det är klart att det kan vara tufft att tappa fyra till NHL och två till KHL varje säsong. Det blir ju jobbigt så klart. Men vi har ett gäng tränare som ska se till att utveckla de här spelarna också och de ska ha nåt att göra, säger Peter Jakobsson.


Fakta/Färjestad har tolv spelare med utgående kontrakt inför kommande säsong

Målvakter: Arvid Holm, Markus Svensson.


Back: Johan Ivarsson.


Forwards: Oskar Bäck, Linus Johansson, Martin Johansson, Michael Latta, Marcus Nilsson, Jesper Olofsson, Johan Ryno, Daniel Viksten, Per Åslund.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)