HockeyNews
PLUS

Svenske tränaren lämnar Schweiz: "Måste ta hand om min hälsa"

(11001) Dennis Hall2
Bildbyrån

Publicerad: 17 november 2019

FacebookXWhatsApp

Fredrik Söderström blir av med sin svenske assisterande tränare Dennis Hall i schweiziska Olten. Enligt uppgifter i Schweiz är det mentala hälsoskäl som gör att Hall lämnar sin tränarroll.

Efter tre framgångsrika säsonger som tränare i Hockeyettanlaget Borlänge, med bland annat kvalseriespel på kontot, lämnade den talangfulle tränaren Dennis Hall svensk hockey inför den här säsongen. 30-åringen valde att följa med Fredrik Söderström till EHC Olten i den schweiziska andraligan (NLB).

Men nu, en bit in på hösten, lämnar Hall Olten. Detta rapporter tidningen Oltner Tagblatt.

Enligt tidningen så är det mentala hälsoskäl som gör att Hall nu väljer att kliva av. "Jag kämpade hårt för att fortsätta det här, särskilt sedan jag började arbeta med Fredrik Söderström. Hela laget och klubben har varit bra, men nu måste jag erkänna att det tyvärr inte längre är möjligt och att jag måste ta hand om min hälsa", säger Hall i ett uttalande.

Även Fredrik Söderström har uttalat sig: "Dennis kämpade hårt och gjorde ett utmärkt jobb. Jag tycker att det är tråkigt att han ska sluta, men jag supportar honom i sitt beslut till 100 procent. Livet är viktigare än hockey."

Enligt uppgifter i Schweiz flyttar Dennis Hall nu hem till Sverige.

LÄS MER: Tränare är eftertraktad: "Har träffat några klubbar"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)