HockeyNews
PLUS

Succémålvakten fortsätter imponera: "Älskar det här"

(11220) Joe Cannata
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 30 november 2019

TIMRÅ. Björklöven fortsätter att rada upp segrar.
Mot Timrå bärgades den åttonde raka efter bland annat stabilt målvaktsspel från succévärvningen Joe Cannata.
– Vi gör alla vad vi ska och alla sköter sina roller bra just nu samtidigt som vi är på en liten vinstsvit nu så det känns bra, säger Cannata till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Björklöven besegrade BIK Karlskoga på bortaplan i onsdags som inledning på sin roadtrip.

Fredagen bjöd sedan på en ny tuff bortamatch när de gästade NHK Arena och Timrå.

Och Black Friday bjöd också på tre nya poäng för Björklöven som befäster sin serieledning och nu har åtta raka vinster.

Längst bak stod Joe Cannata för en ny stabil insats och motade 24 av de 25 skott han fick emot sig från Timråspelarna.

– Jag tycker att vi höll oss till vårt system och det ger oss tre poäng. Vi gör alla vad vi ska och alla sköter sina roller bra just nu samtidigt som vi är på en liten vinstsvit nu så det känns bra. Vi försöker ta det match för match och det har fungerat så det gäller att fortsätta så här, säger Cannata till HockeyNews.se och fortsätter:

Det måste kännas skönt med sex poäng efter den här roadtripen?

– Absolut. Vi gick in i den här veckan med vetskap om att det var två viktiga matcher då de är bakom oss i tabellen och att vi kunde dra ifrån lite så det var två viktiga segrar.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–Björklöven: "Det kan bli en rolig vår i Umeå" 

Cannata gör sin första sejour utanför den nordamerikanska ishockeyn och hittills kan varken han eller Björklöven klaga på resultatet.

Den 29-årige amerikanen toppar målvaktsligan i flera kategorier och han själv ångrar inte en sekund att han gjorde valet att flytta till Sverige med sin fru.

– Jag älskar det hittills. Det är ett trevligt land med vänliga personer och lagkamraterna har varit mycket bra samtidigt som det har varit några nordamerikaner här som gjort att man kommit in i det snabbare. Jag är väldigt nöjd med mitt beslut att skriva på. Jag hade hört bra saker om svensk hockey och jag har haft lagkamrater som spelat i SHL och allsvenskan tidigare som har pratat gott om ligorna och jag letade efter en ny utmaning, säger han.

Björklöven har varit konsekventa med att spela sig ur egen zon med hjälp av en passning in framför eget mål.

Något som gör att Cannata ser till att hålla sig alert i fall det skulle ske något misstag då det är en farlig yta att bjuda motståndarna på.

– Det har sina fördelar också, vi har nästan alltid fem spelare hemåt om vi skulle tappa pucken och om det sker ett misstag så är det ett skott bara och sedan har vi fem gubbar hemma. Så min inställning är bara att stoppa skottet så får utespelarna rensa och det har de gjort ett bra jobb med. Den första tiden var det bara att vänja sig att spela på större is och lära sig vinklarna som uppstår, men hockey är hockey och det är alltid kul att spela, säger Cannata.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS