HockeyNews
PLUS

Backen har lämnat toppkandidaten: ”Det har blivit en paus”

(11181) Markus Magnusson
Petra Älvstrand / Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2019

FacebookXWhatsApp

När Nyköping besegrade Skövde med 4-0 på bortaplan och blåste lite nytt liv i streckkampen gjorde man det utan nyckelbacken Markus Magnusson i uppställningen. 23-åringen har lämnat kubben, om han kommer tillbaka återstår att se.
– Jag kom till en brytpunkt, nu måste jag sticka hem, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det är händelser som rör familjesituationen som gjort att backen, som under hösten svarat för elva poäng (2+9) på 16 matcher i Nyköpings tröja, tvingats bryta upp och bege sig hem till Piteå.

– Utan att gå in på allt så är det familjesituationen som gör att jag måste åka hem. Jag behövas mer här hemma än vad jag gör därnere. Jag kom till en brytpunkt, nu måste jag sticka hem, berättar han.

I måndags satt han ner med sportchefen och tränaren Fredrik Mälberg för att delge beslutet och vad som händer i framtiden är än så länge ytterst oklart.

– Just nu har det blivit att det är en paus. Jag är fortfarande en Nyköping-spelare, de vill att jag ska komma ner och lira med dem om jag ska spela.

– Framtiden får utvisa vad som händer, det finns ingen tidsaspekt utan vi ska ha en kontinuerlig dialog. Egentligen är det inget märkvärdigt, det blir en påtvingad paus.


”Inte bara riva kontraktet”
Under rådande omständigheter är det med tanke på kontraktssituationen inte aktuellt att ta upp spelet igen med någon klubb i närheten.

– Det är inte bara att riva kontraktet. I dagsläget går det inte att spela, jag har full respekt för dem och deras situation.

– Jag köper det fullt ut. Vi ska hålla en dialog, vi hade ett bra snack angående alla saker, vi vet var vi står, det får lösa sig med tiden.

Men att det kommer att bli mer hockey för Magnusson är det ingen tvekan kring.

– Jag har inte tappat glädjen, men familjen behövde mig mer på hemmaplan. Jag vill fortfarande spela hockey, jag älskar sporten.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)