HockeyNews
PLUS

HV71:s starka vändning: "Kan betyda mer än trepoängsmatch"

(11082) Emil Johansson/Simon Önerud
Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2019

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. HV71 var sekunder ifrån att förlora. Då klev hjältarna fram.

Lagkaptenen Simon Önerud fixade kvittering mot Djurgården och Emil Johansson avgjorde med sitt första mål för säsongen.

– Jag tycker vi reder ut det bra. Att vinna betyder mycket. En sådan här match kan ibland till och med betyda lite mer än en trepoängsmatch, säger HV71-tränaren Stephan Lundh.

SHL presenteras av ATG Sport 


Målvakten Jonas Gunnarssons två matcher långa nolla sprack redan efter mindre än två minuter mot Djurgården.


HV71 misslyckades sedan med att utnytta fyra powerplay i den första perioden. HV hamnade dessutom i tvåmålsunderläge två gånger hemma mot Djurgården.

Ändå tog laget en ny seger.


Men det såg mörkt ut när Djurgårdens Alexander Holtz satte 3-1 i den tredje perioden med mindre än nio minuter kvar.


Efter många försök sköt Eric Martinsson 3-2-reduceringen i ett powerplay. Och med 35,2 sekunder kvar av full tid höll sig lagkaptenen Simon Önerud framme och tryckte in kvitteringen.


– Simon är en kille som tar ett enormt ansvar på sina axlar. Bannar sig själv väldigt hårt och är någon man aldrig gnälla på för att han inte gör jobbet. Jag tror att det betydde jättemycket för Simon. Han hade ett par riktigt bra chanser. Han har ett jättebra skott och bra tryck i benen. Jag hoppas att det kan lätta lite grann. Poängen är viktiga för laget, men de här målen är extra bränsle för den typen av spelare. Vi vill ju att Simon ska vara en målgörare, säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.


HV71:s lagkapten Simon Önerud kämpade in 3-3-målet som tog mötet med Djurgården till övertid. Där avgjorde HV. Foto: Bildbyrån.


Simon Önerud har i en intervju med HockeyNews.se den 14 november uttryckt missnöje med sina egna prestationer under hösten. Med 3-3-målet mot Djurgården är han uppe i fem mål och tre assist på 19 matcher.


LÄS MERHV-kaptenen självkritisk: ”Inte nöjd med säsongsstarten”


På övertid avgjorde backen Emil Johansson med sitt första mål i HV-tröjan den här säsongen.


– Jag tycker Emil har varit väldigt bra. Han hade det lite trevande och jag tror det betyder mycket för honom att göra det där målet. Det var ju första målet för honom. I sista matcherna har han gjort det väldigt bra, säger Lundh.


HV71-coachen var mycket nöjd med vändningen och de två poängen.


– Framför allt tycker jag att det är skönt att se att vi inte deppar. Vi har haft några matcher där det har gått lite lätt kanske. Vi biter ifrån och får in kvitteringen och vinner på övertid. Det betyder oerhört mycket för oss. Det här är en av säsongens viktigaste matcher mot Djurgården, helt klart, säger Stephan Lundh.


Centern Christian Sandberg missade Djurgårdsmatchen också på grund av den hjärnskakning han råkade ut för förra veckan mot Rögle.


– Vi hade hoppats att han skulle vara med idag, men han var inte riktigt schyst. Vi får se nästa vecka hur det blir, säger Lundh.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!