AnnonsSvenskduon hyllas i Finland – förlänger kontraktet


20 november

Sebastian Dyk behövde 20 matcher på sig i den finska ligan för att övertyga sin nya klubb HIFK att han skulle få ett längre kontrakt.

Nu har både den förre Södertäljeforwarden och SHL-backen Johan Motin förlängt med Helsingforsklubben.


Annons

Ettårskontaktet med klassiska IFK från Helsingfors har förlängts till och med 2021 för Sebastian Dyk.


På 20 matcher i Finland har förra säsongens tvåa i den allsvenska poängligan gjort 17 poäng (8 mål, 9 assist). På onsdagen meddelade HIFK att man förlängt den 27-årige skåningens kontrakt med ytterligare en säsong.


Sebastian Dyk gjorde 28 mål och 28 assist för Södertälje förra säsongen. Efter snabb succé i HIFK har han nu förlängt kontraktet. Foto: Bildbyrån.


– Dyk har snabbt anpassat sig till sin nya liga och tagit plats i en av toppkedjorna. Han har varit effektiv och tillfört kraft till vår offensiv, säger sportchefen Tobias Salmelainen till HIFK:s hemsida .


Även den starke defensive backen Johan Motin blir kvar till 2021 i den finländska huvudstaden.


– Motin slår de flesta andra i speltid i numerärt underläge och är en mycket viktig del av vårt lag. Han är en stark och pålitlig spelare med de största styrkorna i egen zon, säger Salmelainen.


30-årige Motin har spelat i SHL med Färjestad, Timrå och Örebro. Det här är hans tredje säsong i den finska ligan och hans andra år i HIFK.


Annons

Annons