Oskarshamn dumpar ny forward – letar efter flera ersättare


15 november 2019

Den tyske OS-forwarden Felix Schütz får lämna SHL-nykomlingen Oskarshamn.

Samtidigt är säsongen över för forwarden Gustaf Franzén. Och inom kort tar general manager Thomas Fröberg ett nytt avgörande beslut.


SHL presenteras av ATG Sport 

Oskarshamn är inne i en dyster trend och är sedan igår kväll nere på jumboplatsen för första gången den här säsongen. 

Under fredagen kom ytterligare ett tungt besked för SHL-nykomlingen. Forwarden Gustaf Franzén blir borta säsongen ut.

IK Oskarshamn har en stor omsättning av spelare under sin första säsong i SHL. Den 14 oktober värvades den OS- och VM-meriterade centern Felix Schütz, närmast från Köln.


LÄS MEROskarshamn agerar efter tuffa trenden – plockar in rutinerad tysk


Men efter bara sex matcher, och två assist, har han fått veta att hans korttidskontrakt med IKO inte förlängs.


– Han kommer inte tillbaka, säger general managern Thomas Fröberg till HockeyNews.se.


Schütz spelade med Tysklands landslags i Deutschland Cup förra veckan och gjorde då segermålet i 4-3-vinsten mot Rysslands OS-lag.


Felix Schütz mot Djurgården i en av sina få matcher med Oskarshamn. Foto: Bildbyrån.


BIK Karlskoga-värvningen Gustaf Franzén har haft skadebekymmer sedan en månad tillbaka.


– Han har ett höftproblem som han ska operera, det är sånt som målvakter brukar få.


LÄS MERSka visa att han håller i SHL: "Kommit på hur jag ska spela"


IKO fick tillbaka den danske landslagsforwarden Nichlas Hardt till mötet med Malmö och fler är på väg att återhämta sig efter skador. Filip Sveningsson som skadade sig mot Djurgården den 26 oktober närmar sig en comeback.


Däremot är det längre till spel för backen Oskar Nilsson, som åkte på säsongens hårdaste smäll mot Växjö den 26 september.


– Han hade mycket skador.  Oskar har varit uppe i Luleå och rehabbat lite. Han är på, det är han. Men han kommer nog inte att vara med förrän vid årsskiftet. Det är bara positivt om han kommer tillbaka tidigare, säger Thomas Fröberg.


Oskarshamn är ute på marknaden och söker två backar och en forward. Lagkaptenen Johan Alm skadades på en träning och ser ut att ha spelat färdigt för säsongen.


– Ja, där behöver vi förstärka. Det var vår bästa back, givetvis. Den är ju kännbar eftersom man vann i början och då försvinner Alm. Det är någon annan som ta den roll som han har haft och den är svår att ersätta för Oskarshamn. Sedan är det inte fel att få in ytterligare en back givetvis. Vi behöver även få in en forward.


Vilka typer av spelare söker ni?


– Vi vill ha nån som är etablerad spelare och som kanske har spelat i SHL. Ska det vara något utländskt så ska det vara någon som bidrar.


Erfarne backen Nichlas Torp har spelat fem matcher med Oskarshamn och har ett korttidskontrakt till en bit in i december. Han har gjort ett mål och en assist så här långt.


– Det kan bli vilken dag som helst att vi tar det beslutet. Han har gjort det bra, det har han, säger IKO:s general manager Thomas Fröberg.