HockeyNews
PLUS

Oskarshamn agerar efter tuffa trenden – plockar in rutinerad tysk

(10316) Felix Schütz
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2019

Oskarshamn har efter en bättre inledning i SHL haft det tufft senaste matcherna och tappat flera placeringar i tabellen.

Nu agerar klubben och väljer att förstärka truppen efter skadeproblem. Tidigare Röglespelaren Felix Schütz är klar för klubben. 

SHL presenteras av ATG Sport 

Redan under gårdagskvällen kunde Barometern avslöja att Oskarshamn hade gjort klart med den OS- och VM-meriterade tysken, Felix Schütz.

Under måndagsförmiddagen kunde klubben bekräfta värvningen av den 31-årige centern som senast spelade för Kölner Haie i DEL.

LÄS MER: Förlustsviten förlängd – men skadeläget ljusnar för nykomlingen 

– Just nu är han intagen på ett korttidskontrakt som ersättare för en skadad spelare (Markus Modigs) och vi får se hur det blir framöver, säger Oskarshamns sportchef, Daniel Stolt till klubbens hemsida

Schütz är inget obekant namn för den svenska hockeypubliken sedan han spelade i Rögle under avslutande delen säsongen 15/16 och hela säsongen 16/17. Totalt blev det 27 poäng på 61 matcher i SHL den gången.

Schütz har även flera VM-turneringar på sin meritlista och var även med i Tysklands trupp när man tog sig till OS-final i Pyeongchang, Sydkorea 2018. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS