De måste täppa till mot topplagen: ”Få ut den och överleva”


11 november 2019

De kommande omgångarna kan mycket väl avgöra Nyköpings öde i jakten på en plats i Allettan. Då möter laget nämligen de lag som ligger framför dem i tabellen. Men det är mot just det motståndet det tidigare i serien läckt betänkligt bakåt.
– Det måste inte vara så snyggt hela tiden, säger målvakten Daniel Fahlström till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Nyköping hade radat upp fyra raka segrar och klättrat raka vägen in i Allettan-racet igen efter en trög start på säsongen. Men när laget stötte på ett topplag igen under gårdagskvällen tog det tvärstopp. 7-3 till Borlänge var inte så mycket att snacka om när försvarsspelet rämnade.

– Jag tyckte vi hade gjort framsteg fram till igår, men vi har haft lite väl djupa dalar när de väl kommer. Vi är kanske lite luggade av starten, när det går tungt går det väldigt tungt istället för att vi snabbt studsar tillbaka, funderar burväktaren Daniel Fahlström.

– Vi fick oss en rejäl hyvling av Mälberg efter matchen igår, men sen har vi sagt att vi stryker ett streck över det. Ett bra lag studsar tillbaka snabbt efter en sådan plump. Det är tyvärr det som varit problemet, vi har haft för djupa dalar.


”Få ut den och överleva”
Borlänge tillhör topplagen i den västra serien och det som väntar för Nyköping framöver är fyra raka matcher ytterligare mot lagen ovanför strecket. I tur och ordning Mariestad, Grums, Lindlöven och Skövde. Det är matcher där Nyköping, som just nu ligger sex poäng bakom femteplacerade Skövde, måste hämta flera poäng. Men då måste försvarsspelet i den egna zonen bli bättre, under seriens första halva var det just mot topplagen det läckte betänkligt bakåt.

– Det är någonting vi jobbar med varje dag. Vi har haft lite problem och letat för mycket kreativa lösningar i egen zon istället för att bara försöka få ut den och överleva, funderar Fahlström.

– Det måste inte vara så snyggt hela tiden. Att ha 0-0 efter tio minuter mot ett topplag kan ju vara en bra start på bortaplan, vi måste steppa upp och kanske vara rejälare i försvarsspelet mot topplagen.


Urusel statistik
Samtidigt som försvarsspelet bitvis har haltat för laget har inte heller målvakten Fahlström stått på sin absoluta topp. Sedan målvaktskollegan Oscar Malm skadat sig har han fått dra ett tungt lass som sista utpost, men inte kommit upp riktigt i den standard som vi vant oss vid under flera riktigt starka säsonger i Huddinge. En kombination med det sviktande försvarsspelet givetvis.

Du har inte spelat på din högsta nivå den här säsongen...?
– Det vet jag om själv, det har inte gått som jag hade tänkt, men det är idrott vi håller på med, ibland går det med och ibland emot det är bara att gnugga vidare. Jag har haft tre ganska bra år och att det kommer en motgång nu betyder inte mer än att man får försöka kämpa sig upp.

Läser du statistiken?
– Jag vet att den är urusuel, men det är bara att försöka göra den bättre.

Räddningsprocenten på strax under 86% och ett snitt på 3,31 insläppta mål per match säger så klart inte särskilt mycket om den målvakt Fahlström kan vara, men han utvärderar ständigt sitt spel.

– Jag kan inte hitta något som brustit i mitt spel, jag är en lika bra målvakt som tidigare det är inte så att jag gått och blivit sämre. Just nu känns det som att det har studsat mycket stolpe in. Det hänger ihop, det är ju ett lagspel.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons