Efter uppmärksammade bråket – hjärnskakning på Röglestjärnan


30 oktober 2019
STOCKHOLM. Marcus Högström anmäls inte för sitt slag från spelarbåset på Rögles Dennis Everberg.
Nu har det konstaterats att Röglestjärnan ådragit sig hjärnskakning och sportchefen Chris Abbott är allt annat än nöjd över situationen.
– Det är vår tredje spelare som åker på en smäll mot huvudet utan vidare åtgärd, säger han till HockeyNews.se. 


Annons

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Rögle vann komfortabelt med 5–1 mot Djurgården under tisdagskvällen. Diskussionerna efteråt kom att handla om den incident som utspelade sig vid Djurgårdens avbytarbänk drygt fem minuter före slutsignalen. 

Everberg delade ut en smäll mot Marcus Högström i Djurgårdens bås, som svarade med att slita av hjälmen på Everberg för att sedan ta tag i Everbergs nacke och måtta i väg en högerkrok rakt i ansiktet på Röglestjärnan. För tilltaget fick spelarna två minuter vardera. 

Under onsdsagsmorgonen stod det klart att situationen inte anmäls för vidare granskning. I en tidigare artikel förklarade SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink varför.

– Marcus Högström har handsken på sig och slår. För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre. Att du är ute efter att skada, att det är ett regelrätt slagsmål, att två stycken slåss och en matar massor med slag på en spelare som är försvarslös. Eller ett slag i ansiktet utan handske, då anmäls det också, förklarar Thorsbrink.

När HockeyNews.se når Rögles sportchef Chris Abbott är han rasande.

– Jag är väldigt missnöjd med situationen och resultatet av den. Det är vår tredje spelare som åker på en smäll mot huvudet utan vidare åtgärd. Först (Éric) Gélinas, sedan Kodie (Curran) och nu (Dennis) Everberg. Det är tre olika situationer. Jag är väldigt missnöjd med att det får se ut så här. 

– Jag tycker att han (Marcus Högström) ska bli avstängd, inget snack. Om det är någon i vårt lag lag eller om det är någon annan spelare spelar ingen roll. Vi måste bli mer måna om spelarnas säkerhet. Det är alldeles för många fall just nu, säger han. 

Hur är det med Dennis Everberg?

– Inte bra. Dennis var inte på isen idag och kommer inte att spela imorgon. Det är en hjärnskakning. 

Har du läst motiveringen från Tomas Thorsbrink? Vad säger du om det?

– Jag har läst den, men jag kommer inte kommentera det. För mig är det en process som sköts internt. Det jag kan säga är att jag är missnöjd. 

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons