HockeyNews
PLUS

Osannolika vändningen – fem mål på nio minuter: "Kändes som ett rån"

(10097) Per Lundell Forshaga
Stay-Live Forshaga/Bois-TV

Publicerad: 13 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Det var vändningarnas kväll i Hockeyettan. Den sjukaste stod Forshaga för borta mot Surahammar i Hockeyettan västra. Forshaga vände 2–6 till 7–6 under knappt nio minuter i slutet av matchen.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan

"Det kändes som ett rån", sa Forshagas tränare Per Lundell efter den osannolika matchavslutningen.

Allt såg så hopplöst ut för Forshaga. Bottenlaget Surahammar hade "säkra" 6–2, halvvägs in i den tredje perioden. Per Lundell hade trots det läget inte gett upp.

– Matchen igenom skapade vi massvis med chanser. Och det går ju inte att lägga sig ner och dö, fast man ligger under med fyra mål, säger Per Lundell.

Efter 51.26 kom första reduceringen genom Filip Nordström. Sedan kom målen i en jämn och strid ström. Segerpucken till 7–6, som sköts in av Carl Stapleton (gjorde även 6–6) kom med endast tolv sekunder kvar på matchklockan.

– Det gick så fort där ett tag att jag inte hann skriva. Som spelare har jag varit med om något liknande, men inte som tränare. Det är inte ofta sådant här händer. Självklart är jag nöjd med resultatet, vi lyckades rädda våra ansikten, säger Lundell.

När började du på full allvar tro på en vändning?

– Det var när vi fick in 4–6-målet. Då hade vi häng och spelade ganska bra. Vi chansade rätt mycket mot slutet och det gick ju hem, säger Per Lundell.

De tre poängen innebär att Forshaga innehar femteplatsen i Hockeyettan västra.

***

I den östra serien var det Strömsbro som bjöd på en häftig vändning. Efter att ha legat under med 0–2 inför den tredje perioden vann Strömsbro den tredje perioden med smått otroliga 6–1 och matchen med 6–3

LÄS MER: Fortsatt Tungt för Hanhals 

LÄS MER: Wings slog storebror i Norrortsderbyt

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)