HockeyNews
PLUS

Allsvenska storklubbar värvar från AHL: "Fått goda vitsord"

(10245) Modo/Björlöven/redigerad
Bildbyrån/montage

Publicerad: 10 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Både Modo och Björklöven presenterade nya spelare på fredagen. Modo en forward och Björklöven en center. Gemensam nämnare? Båda kommer senast från AHL-spel.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Tyler Vesel och Adam Tambellini blir två nya namn att bekanta sig för den Hockeyallsvenska publiken.

 Modo värvade först under fredagen då man knöt till sig den 24-årige kanadensaren Adam Tambellini, lillebror till förre Växjö- och Djurgårdsspelaren Jeff Tambellini. 

Adam har de senaste säsongerna varit en habil AHL-spelare. Senaste säsongen spelade han i Belleville Senators där det blev 32 poäng (13-19) på 72 matcher.

 En spelare med bra storlek, som är skicklig med pucken i anfallszon då han har bra teknik och skott, säger Modos nye sportchef Fredrik Galder till klubbens webbsajt. 

Vesel har en liknande bakgrund. Centern spelade i fjol i Bakersfield Condors, AHL.

Noterbart är att han 2014 draftades i fjärde rundan av Edmonton Oilers och fick efter collegetiden ett ettårskontrakt med Oilers 2018.

Men något NHL-spel har de inte blivit utan nu just nu riktas fokus mot Umeå och Björklöven.

– Tyler Vesel är en smart tvåvägscenter som vi hoppas kan tillföra i offensiven men också vara pålitlig i försvarsspelet. Vi har fått goda vitsord från bland annat Brian Cooper som spelat med Tyler tidigare. Vi känner osss nöjda med att han valt oss då det är en spelare i rätt ålder som vill framåt i sin karriär, säger Björklövens sportchef Per Kenttä om värvningen till Björklövens hemsida.


LÄS MER: En grön maskin – Löven är i toppen för att stanna”

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)