Annons“En grön maskin – Löven är i toppen för att stanna”


9 oktober

Björklöven fortsätter att ösa på i säsongsinledningen, Modo trivs fortsatt betydligt bättre hemma än borta och Södertälje blandar högt med lågt.

Här summerar Johan Adamsson, reporter och krönikör på HockeyNews.se, kvällens sex matcher i Hockeyallsvenskan.


Annons

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Björklöven i toppen för att stanna 

Vad ska det egentligen bli av denna upplaga av Björklöven? Kommer vi till slut få se det gamla vanliga Löven som huserar på den undre halvan med ett spel som hackar? Nej, den här gången ska det inte behöva bli så. Och det beror inte på att Björklöven har vunnit sju av åtta matcher, utan snarare sättet man har vunnit på. Björklöven ser så stabila ut, från målvakt, till backar och upp till forwards. Lägstanivån är hög och man är bra även när man är dåliga. Joe Cannatas intåg tror jag är det som har betytt allra mest. Spelarna litar på sin målvakt vilket ger en trygghet i spelet i största allmänhet. De spelar inte fast sig själva i egen zon och offensivt är det både fantasifullt och effektivt. Björklöven skapar chanser och gör mål på det man ska göra mål på. I kväll lyckades man manövrera ut det så offensivt skickliga Karlskoga på ett imponerande sätt och stod för säsongens kanske bästa insats. Björklöven är en grön maskin så här långt – och i toppen för att stanna.    


Timrås powerplay fortsatt sylvasst

Att “special teams” är viktigt är ingen hemlighet. Timrå vet det – och levererar dessutom i storartat i den spelformen. Timrå är Hockeyallsvenskans klart bästa lag i powerplay så här långt och i kväll levererade man återigen i den spelformen. Sebastian Hartmanns 2–0-mål i första perioden kom i numerärt överläge där Jonathan Dahlén hittade Albin Lundin som i sin tur hittade Hartmann framför mål. TIK visade prov på grym effektivitet, gjorde fyra mål på 14 skott i första och andra perioden och vann med 5–2. Ovan nämnde Lundin gjorde sitt nionde mål för säsongen och hade dessutom tre assist.


Borta dåligt – hemma bra

Modo har bara plockat en av totalt tolv poäng på bortaplan, men hemma i Fjällräven center har det gått bättre. Mycket bättre, till och med. Efter övertidsförlusten i premiären mot Västervik har Modo gått rent på hemmaplan, och man har dessutom öst in mål. 7–1 mot Mora, 5–1 mot Karlskrona och 5–0 mot Almtuna i kväll. Nu väntar vi bara på att Hockeyallsvenskans stora favorit ska börja leverera på bortaplan också.


Fortsatt upp och ner för SSK

Få lag i Hockeyallsvenskan är lika oförutsägbara som Södertälje. Det kan bli lite vad som helst från match till match – ena dagen är det jättebra, dagen efter... Not so much. Efter 4–3-segern mot Kristianstad i fredags – då SSK saknade flera tongivande spelare – kom man hem till Scaniarinken och nollades av Vita Hästen. Gästerna vann med 2–0 efter mål av Linus Andersson och Jesper Samuelsson.


AIK fick drömstart igen – men avslutningen var bättre

Mot Timrå i fredags inledde Johan Porsberger målskyttet redan efter en dryg minut vilket la grunden för tre AIK-poäng. Mot Västervik gick det ännu snabbare. 35 sekunder in i matchen i Plivit Arena kunde Emil Aronsson skjuta 1–0, hans första mål i AIK-tröjan. Västervik vände till 2–1 inför den tredje, och väl där kvitterade först Elias Lindström innan Carl Wassenius kunde skjuta segern till AIK med 18 (!) sekunder kvar. För Västervik var det ännu en blytung smäll och det här var lagets femte raka förlust.  


Moras defensiv visar vägen

Moras backbesättning hyllades inför säsongen, och det finns ingen större anledning att ändra den uppfattningen så här efter åtta matcher. Efter 1–7-smällen mot Modo har Mora spelat fem matcher och bara släppt in sju mål. På dessa matcher har man fyra segrar, varav en kom i kväll mot Tingsryd. Mora vann med 3–1 efter mål av Måns Carlsson (hans första i Hockeyallsvenskan), Johan Persson och David Goodwin.


Kvällens resultat:

Södertälje–Vita Hästen 0–2

Modo–Almtuna 5–0

Timrå–Västerås 5–2

Västervik–AIK 2–3

Björklöven–Karlskoga 6–3

Mora–Tingsryd 3–1


Annons

Annons

Annons