HockeyNews
PLUS

Efter felvärvningarna – Oskarshamn har ersättare på gång

(9581) Greg Squirres/IKO
Bildbyrån

Publicerad: 22 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Tidigare i dag dumpade Oskarshamn backen Jake Newton och forwarden David Goodwin.

Det har öppnat för en drömvärvning – enligt uppgifter till HockeyNews.se är amerikanen Greg Squires, 31, högaktuell för att återvända till klubben. 

– Jag hade lite intresse från Tyskland, men jag har velat vänta på SHL och Oskarshamn, säger han. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Under torsdagen meddelade Oskarshamn att man tillåtit nyförvärven David Goodwin och Jake Newton att söka sig till nya klubbar. Det öppnar för nya värvningar och enligt uppgifter till HockeyNews.se är den tidigare Oskarshamnforwarden Greg Squires, 31, högaktuell för att återvända till klubben. 

Uppgifter amerikanen bekräftar när vi når honom.

– Jag vet att min agent pratat med Oskarshamn mycket. Först var tanken att jag skulle återvända till min tidigare KHL-klubb, men de hade lite problem med kontraktsbiten och erbjöd inte riktigt vad jag ville ha, vilket gjorde att jag blev klubblös sent och missade den viktigaste tiden när klubbarna gör klart med nya spelare, säger Greg Squires. 

Hur har dialogen varit mellan dig och Oskarshamn?

– Den har varit bra. Med tanke på det som hände mig i KHL, så var jag väldigt sent ute och då hade de redan gjort klart med spelare. Sedan har de (Oskarshamn) pratat om att de skulle göra utrymme för att ta in mig och det verkar de ha gjort nu, säger Squires och syftar på dagens händelse. 

Squires har sedan han lämnade Örebro 2016/2017 huserat i det kinesiska KHL-laget Kunlun Red Star där det blivit totalt 11 poäng på 69 matcher. 

– Mitt första år i KHL var lite av en besvikelse med tanke på att jag blev skadad och missade många matcher, det var jättetufft. Förra säsongen gick det jättebra och jag fick en kul roll i lagets fjärdefemma och boxplay, men även om jag bara spelade elva-tolv minuter per match fortsatte jag att göra poäng.

Nu hoppas han få återvända till Oskarshamn. 

– Det vore väldigt kul att komma tillbaka dit. Det var där min resa i Sverige började och jag hade succé där. Jag känner till staden väl och vet hur allting funkar. Jag känner många spelare där redan, säger Squires som velat återvända till Sverige en längre tid:

– Jag hade intresse från några få lag i KHL, men det kändes inte rätt med familjen. Jag missade så mycket tid med min familj och fick inte se dem på sex-sju månader förra året, så vi vill först och främst tillbaka till Sverige. Jag hade lite intresse från Tyskland, men jag har velat vänta på SHL och Oskarshamn. 

Squires tycker själv att han utvecklats som spelare sedan han lämnade Sverige och är helt säker på att han skulle göra skillnad i Oskarshamn. 

– Sista året i Örebro hade jag skrivit på ett tvåårskontrakt, så tanken var att fortsätta där, men sen dök KHL upp och jag lämnade. Jag tycker att jag är en mer erfaren och mer skicklig spelare idag. Jag har lite mer tålamod med pucken och det har gynnat mig, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)