HockeyNews
PLUS

Värvade som stjärnor – nu tillåts de leta ny klubb: ”Gjort en miss i rekryteringen”

(9578) Newton/Goodwin
Bildbyrån

Publicerad: 22 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

De värvades som tilltänkta stjärnor till SHL-nykomlingen Oskarshamn, men redan nu meddelar klubben att David Goodwin och Jake Newton tillåts leta nya klubbar.

– Vi har ett fortsatt ansvar för spelarna så länge dom har kontakt med IK Oskarshamn, säger sportchefen Daniel Stolt och huvudtränaren Håkan Åhlund i ett pressmeddelande från klubben.

Den 27-årige amerikanske forwarden David Goodwin, samt den 30-årige backen Jake Newton anslöt till Oskarshamn inför den här säsongen och har bara hunnit göra fyra träningsmatcher för klubben. Nu meddelar nykomlingen att man tillåtit spelarna att leta ny klubbar. 

 – Vi tagit ett beslut att Goodwin och Newton ges tillåtelse att leta ny klubb. Vi har ett fortsatt ansvar för spelarna så länge dom har kontrakt med IK Oskarshamn, säger sportchefen Daniel Stolt och huvudtränaren Håkan Åhlund i ett pressmeddelande.

David Goodwin kom till IKO från finska SaiPa där han stod för 28 poäng på 58 matcher den gångna säsongen. Jake Newton var värvad som en tilltänkt toppback från finska JYP, men nu tvingas spelarna alltså att söka efter ny klubbadress. 

För Barometern utvecklar sportchefen Daniel Stolt beslutet.

– Det är inget lustigt egentligen. Det är två bra killar, två bra spelare, men vi tycker inte att de är tillräckligt bra i vårt spelsystem, så enkelt är det. Vi har gjort en miss i rekryteringen helt enkelt, säger han till tidningen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)