HockeyNews
PLUS

Viklund tränar med Modo – så går hans tankar: ”Vi har en bra dialog”

(9567) Tobbe Viklund
Modo/Bildbyrån

Publicerad: 21 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Den erfarne backen Tobias Viklund är hemma och tränar med Modo och utesluter inte en återkomst till klubben, men först och främst blickar han åt fortsatt spel utomlands. 

– De vet att jag vill avvakta med ett beslut, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med Coolbet

Den 33-årige backen Tobias Viklund har spenderat de senaste sex säsongerna utomlands. Från och till har det ryktats om att han ska vara på väg tillbaka till Modo, men det är först nu på senare tid som diskussionerna intensifierats. 

Under onsdagen tränade han med laget, vilket han kommer att fortsätta göra den närmaste tiden. 

– Det gick ganska fort egentligen. De ringde och frågade mig om jag ville komma och träna, så då tog jag beslutet att komma in. Jag kommer att träna så mycket jag kan med Modo, sen får vi se vad det tar vägen, säger han när HockeyNews.se når honom. 

Har ni haft några konkreta diskussioner?

– Det har vi haft. Vi har en bra dialog med varandra och vet var vi har varandra, så det känns jättebra. Sen får vi se litegrann, jag blickar väl egentligen mot fortsatt spel i KHL. Vi får se hur det blir, men det är klart att jag är jättetacksam gentemot Modo att jag får vara med och träna. 

Hur går dialogen mellan er?

– De vet att jag vill avvakta med ett beslut. Det är klart att de är intresserade av att ha mig i laget, men det är en tidsaspekt vi pratar om beroende på hur det utvecklar sig, säger han. 

Modo har tidigare inte gjort någon hemlighet av att man gärna ser Viklund i klubben den kommande säsongen.

– Egentligen är det precis samma som med Tobias Enström ifjol, att vi har haft en dialog med Tobias Viklund varje sommar i tre-fyra års tid. Det är så med dem som vi tycker är våra killar som är ute i ligorna. Vi har alltid en dialog på sommaren och sedan när man blir äldre handlar det mer om ett beslut som ska tas från spelaren. Vi finns här, vi är redo, vi vet var vi står, sa Modos vd Johan Widebro till HockeyNews.se i juni. 

Viklund har huserat i KHL de senaste sex säsongerna, bortsett från 14 matcher i Kölner Haie i den tyska ligan i fjol. Åren utomlands har gett honom mycket både på och utanför isen, berättar han. 

– De har varit bra. Det är världens näst bästa liga, så det har ju varit utmanande för mig på varje träning och match. Man får tävla mot de som är riktigt duktiga, så man har lärt sig mycket på flera plan.

Just nu är tvåvägsbacken kontraktslös och om han inte hittar något lockande alternativ utomlands kan han tänka sig spel med Modo i HockeyAllsvenskan redan till kommande säsong. 

– Ja, det kan jag absolut göra. Jag har inte tänkt så långt än, just nu fokuserar jag bara på att träna på bra och göra mig själv redo inför säsongen om det händer något. Det är det jag kan göra för att vara redo inför nästa säsong, säger han. 

Hur länge kan du tänka dig att vänta?

– Det beror helt på hur det ser ut i diskussionerna med min agent och vilka öppningar som finns, sen får man ta det därifrån. Jag tycker inte att man ska sätta någon tidsram över när det ska vara klart. Det visar sig självt tror jag, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!