HockeyNews
PLUS

Wallin får grönt ljus att satsa – ovanlig anställning

(25324) Rickard Wallin
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Färjestad BK rustar för en ny säsong med starka ekonomiska muskler och frihet att satsa mot sportslig framgång. Sportdirektören Rickard Wallin har fått grönt ljus att stärka laget, vilket omvalde ordföranden Lars Appelqvist bekräftar för VF efter årsmötet.

ANNONS

Färjestad avslutade den 30 april sitt årsbokslut med en vinst på 10,9 miljoner kronor och ett eget kapital på 158,9 miljoner kronor.

Utan engångsposter skulle nettoresultatet ha varit negativt, men föreningen siktar på ett nollresultat för nästa säsong.

– Vi har budgeterat för ett resultat på tre miljoner före skatt nästa år, vilket vi anser är en bra nivå för att kunna investera i vår sportsliga verksamhet," säger Appelqvist till Värmlands Folkblad.

Med en likviditet på 88 miljoner kronor har klubben stor handlingsfrihet att agera på marknaden.

Färjestad BK gör även satsningar utanför sporten, som det nya hotellet vid Löfbergs Arena. Under det gångna året ökade personalkostnaderna med 16 miljoner kronor, varav en del är kopplad till sportens verksamhet. Av de 13 nyanställningarna inom koncernen har nio tillkommit i andra bolag än föreningen.

– Vi investerar för att vara konkurrenskraftiga och ser till hur andra föreningar agerar. Rickard Wallin har mandat att göra oss konkurrenskraftiga, och vi är beredda att investera mer om det krävs, säger Appelqvist till Värmlands Folkblad.

I mars blev det klart att Wallin, tillsammans med analytikern Erik Wilderoth, har tecknat tillsvidareanställningar – en ovanlig lösning inom idrottsvärlden.

– Det skapar trygghet och långsiktighet. Vi vill undvika att behöva diskutera kontrakt varje år och ge våra anställda möjlighet att säga upp sig om de vill, förklarar Appelqvist för Värmlands Folkblad.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln