HockeyNews
PLUS

Succétränarens nya jobb i Hockeyallsvenskan

Mikael Aaro

Publicerad: 12 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Piteås succétränare Mikael Aaro har klart med nytt jobb. Som sportchef i Hockeyallsvenskan.

Det har varit klart en tid att Mikael Aaro lämnar Piteå. Nu är det klart vart han ska.

Aaro har rekryterats som sportchef i Nyrbo Vikings.

– Först och främst vill jag säga att det känns otroligt roligt att få bli en del av Nybro Vikings IF. Passionen och drivet som finns i klubben var något som jag fastnade för när jag tog mitt beslut. Under min tid i Skellefteå AIK fanns Tommy Samuelsson i a-laget och det är också en del i mitt beslut att få arbeta med en så erfaren, nyfiken och skicklig tränare, säger Mikael Aaro till hemsidan.

Piteåtränaren ersätter sportchefen Rasmus Aro som meddelade tidigare i vinter att han lämnar efter denna säsong.

– Jag vill även framhålla att jag är en lagspelare som ser min roll som en bricka i spelet där vi tillsammans som klubb ska ta nästa steg och fortsätta vara en hockeyaccelerator för spelare och ledare som verkar i klubben. Nu ser jag fram emot att starta mitt arbete i Nybro då mitt kontrakt träder i kraft och att vi tillsammans ska nå nya framgångar nästa säsong.

Aaro har i Piteå varit både sportchef och tränare. Tidigare har han jobbat inom Skellefteå, Karlskrona och Djurgården.

I Nybro fortsätter Tommy Samuelsson som tränare. Samuelsson och Aaro var samtidigt inom Skellefteå.

– Under vår uppbyggnad av vad vi vill skapa i Nybro Vikings på lång sikt har vi sneglat mot flera framgångsrika klubbar inom hockeyn och fotbollen. Såsom Skellefteå AIK och Frölunda HC i SHL samt Brentford FC i Premier League. Vi inser naturligtvis att vi är inte nära dessa idag men vi är inspirerade av deras resa och är i inledningen på vår, säger klubbdirektören Kim Ahlqvist till hemsidan, och förklarar också hur rekryteringen gått till:

– Efter våra första samtal har antalet kandidater minskat och dessa har mynnat ut i digitala möten. Därefter har antalet kandidater minskat ytterligare och flera fysiska möten har ägt rum. Vi är väldigt nöjda med hur vi har genomfört processen och är säkra på att vi nu anställt rätt person för uppdraget, säger föreningens klubbdirektör Kim Ahlqvist.

I en enkät hos Sportbladet nyligen röstade hockeyettans spelare fram Mikael Aaro som bäste tränare.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!