HockeyNews
PLUS

Stjärnornas "straff" – får stå över match

HV puff
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

HV71 spelar sin första träningsmatch på onsdagskvällen. Då kommer dock inte stjärnspelarna Oscar Engsund och André Petersson att vara med. Detta efter att ha misslyckats med ett skridskotest förra veckan, enligt tränaren Anton Blomqvist.

ANNONS

HV71 är på Gotland och spelar tre matcher på fyra dagar, mot Visby Roma (onsdag), Oskarshamn (lördag) och Malmö (söndag).

Ett antal spelare kommer stå över onsdagens match, och två av dem är stjärnspelarna André Petersson och Oscar Engsund. Anledningen är av det mer ovanliga slaget – de klarade inte ett skridskotest, och har därmed inte nått kraven som den nya lagledningen ställer på spelarna för att få spela match.

– De klarade inte testet förra veckan, därför får de vila här i dag, säger huvudtränaren Anton Blomqvist till Jönköpings-Posten.

Istesterna handlar om att uppnå en viss fysisk kapacitet, säger Blomqvist.

– De är en av sakerna alla behöver klara. Sen har alla olika förutsättningar för det, vissa är bättre skridskoåkare, vissa har det lite mer kämpigt, men det är ändå en form av standard som vi sagt att alla ska klara, säger han.

I stället för att spela match fick de två spelarna göra om testet på onsdagen, och båda klarade det. De får därmed spela matcherna i helgen, men tvingas stå över onsdagskvällen.

  • Vi har varit tydliga från start att fysisk status är viktigt i HV71. Ska man få möjligheten att spela matcher så ska man klara de här testerna, säger Anton Blomqvist.

HV71 kommer även att vara utan centern Tanner Kero och forwarden Mattias Tedenby, rapporterar JP. Båda dras med skadekänningar, skriver tidningen. Båda är på plats på Gotland och aktuella för spel i helgen.

Helt avskriven är dock backen Mikael Seppälä, som dras med en ryggskada från förra säsongen och har ungefär en månad kvar av rehabiliteringen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln