HockeyNews
PLUS

Skellefteås mardröm – Kronwall: "Den är av"

SAIK Frölunda

Publicerad: 8 april 2024

FacebookXWhatsApp

Här är bilderna Skellefteås supportrar inte vill se.
I den andra perioden tvingades stjärnforwarden Andreas Johnson utgå skadad efter en smäll.
I TV4-studion läste Staffan Kronwall läppar och sa:
– Kolla på munnen där: "Den är av" säger han.

Skellefteås Andreas Johnsson missade inledningen på slutspelet på grund av en skada. Lagom till den fjärde kvartsfinalen mot Linköping var han tillbaka i spel, men nu kommer oroande bilder på stjärnan.

Tidigt i den andra perioden tvingades forwarden lämna isen skadad – efter att ha flugit in med full kraft i sargen i samband med en tackling.

Andreas Johnson tog sig för armen i båset innan han fick ledas ut i omklädningsrummet.

– Andreas Johnson grinar illa, illa. Han ramlar in i sargen när han ska tackla (Linus) Högberg. Han ser lite tilltufsad ut när han åker till båset, sa TV4:s Sanny Lindström.

Under den andra periodpausen synades situationen i TV4:s studio:

– Det är olyckligt för Andreas som försöker sätta in en tackling på Högberg som han har jagat hela matchen. Högberg snurrar ur den samtidigt som Andreas faller olyckligt in i sargen.

– Kolla på munnen där: "Den är av" säger han. Jag är inte jättebra på att läsa läppar men till och med jag kan göteborgska i det läget, säger experten Staffan Kronwall.

Inför den tredje perioden gav Skellefteås tränare Robert Ohlsson ett besked kring sin stjärnforward i TV4:

– Han spelar inte mer i den här matchen.

Frölunda låg under med 2–0 inför den tredje perioden och såg ut att gå mot ett 2–0 underläge i matchserien, men i den tredje perioden hämtade göteborgarna ikapp till 2–2 efter två snabba mål av Malte Strömwall och Jere Innala.

Matchen gick till förlängning och sju minuter in på den fjärde perioden avgjorde Oscar Lindberg, ett mål som ger Skellefteå 2–0 i matchserien.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!