HockeyNews
PLUS

Silfverberg kritisk – trots drömstarten: ”För bleka”

Silfverberg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:00

FacebookXWhatsApp

Tolv minuter – så lång tid behövde stjärnvärvningen Jakob Silfverberg på sig för att presentera sig för SHL-publiken igen.
Men hemvändarens mål räckte inte – Brynäs föll med 3–2 i premiären.
– Vi vaknar till lite för sent, säger stjärnan till Hockeynews.

ANNONS

Jakob Silfverberg fick en drömstart på sin återkomst i svensk hockey och blev målskytt för Brynäs redan efter tolv minuter i bortapremiären mot Linköping. Hemmalaget åt sig dock in i matchen, kvitterade och kunde till slut vinna med 3–2.

En tung förlust för nykomlingen – som var en ribbträff i från att fixa fram en förlängning.

– Vi vaknar till lite för sent. De känns stabilare större delen av matchen och vi måste kanske bli lite rakare, men vi är ett ribbskott i från att göra 3–3. Vi har momentet på vår sida i slutet och då vet man aldrig vad som händer, men överlag måste vi hitta det trycket vi får sista tio lite snabbare, säger Jakob Silfverberg till Hockeynews.

Efter tolv säsonger i NHL har det pratats om att han är slut och att det kommer ta tid – men Silfverberg visade ingen ringrostighet när han smällde in 1–0 distinkt för Brynäs i powerplay.

Trots drömdebut med mål direkt i premiären är Silfverberg kritisk till sin egen och kedjans insats.

– Det var otroligt skönt att sen den gå in. Men i övrigt är vår kedja lite för bleka idag, vi ska lyckas skapa lite mer tryck och det blir lite för kladdigt för oss. Jag vet att vi har några snäpp till, säger han

ANNONS

Hur viktigt är det att få en sån start för egen del?

– En dag som denna när man förlorar betyder det inte så mycket. Det är klart att det alltid är kul att göra mål, men nu släppte vi in mål minuten efter och den energin sögs ur en ganska fort.

Var nivån som förväntade du dig?

– Jag har fått känna på det lite under försäsongen, det går otroligt fort. Man snackar om stor rink och mer tid, men lagen spelar otroligt aggressivt och pinchar stenhårt på forwards i fickorna. Det finns inte så mycket tid, det är kanske om man lyckas vända bort någon gubbe i anfallszon som man kan få någon sekund extra, säger han.

Brynäs gjorde ett ärligt försök att ta sig tillbaka i den tredje perioden och när Jack Kopacka satte tvåan skapades hopp, men det räckte inte hela vägen till kvittering och LHC kunde säkra alla tre poäng.

En besviken Silfverberg imponerades dock av inramningen.

– Helt fantastiskt. Det är lite annan kultur, ståplatskulturen är jag inte riktigt van vid. 17-18 tusen i all ära, men när man trycker in 6-7000 på ståplats som står och öser på, det är något alldeles extra. Det är kul att vara tillbaka och ha dem där, framförallt alla Brynäsare.

– Vi gick 200 meter över torget till vårt lunchställe innan idag och där satt alla Brynäsare, så det var bra tryck redan vid lunchdags vid 12. Det var häftigt att se. Synd att vi inte lyckades ta oss tillbaka hela vägen idag, säger han.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln