HockeyNews
PLUS

Så fick DIF nollorna att spricka: "Lättar"

Arvid Costmar
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:20

FacebookXWhatsApp

Det lossnade för flera spelare i Djurgården i en och samma match.

Arvid Costmar gjorde sitt första mål sedan – den 13 februari.

– Det lättar lite från axlarna att få sätta den och förhoppningsvis kan det bli fler framöver, säger Costmar till Hockeynews.

ANNONS

Arvid Costmar är en hårt jobbande hockeyspelare och han är van att kunna ta sig an olika roller. I Djurgården spelar han som center och håller ihop en nykomponerad kedja med Patrick Thoresen och Hampus Larsson.

De parades ihop mot Almtuna förra fredagen då Costmar gjorde comeback efter en knäskada som han råkade ut för redan i sin andra match för säsongen i Hockeyallsvenskan.

Och mot Mora satte den 23-årige östgöten det matchvinnande 3–1-målet i ett flygande anfall.

"Det var tic-tac-toe"

– Det var tic-tac-toe, eller vad säger man? Hampus till ”Thore” och så kommer jag fint där i mitten. ”Thore” hittade in bra. Vi har spelat bra i vår kedja sedan vi sattes ihop, säger Costmar belåtet.

– Jag tycker att vi är intensiva och kuggar i bra. Har alla komponenter egentligen för att vara ett hot och ändå göra jobbet.

Kedjan har gjort tre mål och fyra assist på två matcher eftersom Larsson blev tvåmålsskytt mot Almtuna. Båda gångerna har Djurgården vunnit med 4–2 och har något på gång.

ANNONS

Costmar ser ut att trivas med Thoresen och Larsson.

– De är bra. Som jag var inne på. Vi sätter stolthet i det hårda jobbet och ja, vi är spetsiga spelare också. Det ser vi idag. Jag hänger dit en och Hampus senast med sitt skott. Vi är intensiva och jobbiga att spela mot, men har ändå punchen att kunna straffa motståndarna.

Trögt med målen

Arvid Costmar var inlånad till Djurgården från Linköping förra hösten och bidrog då som nu med stenhårt jobb och ett fränt attackspel. Men det har gått lite trögt med målskyttet, både i Djurgården och LHC.

Faktum är att målet på Hovet mot Mora var hans första sedan den 13 februari för LHC i SHL. Det blev inget på försäsongen i Djurgården trots massor av skott och chanser.

Det hann gå 15 tävlingsmatcher innan Costmar fick in pucken.

– Det var skönt. Comeback här på Hovet är svårslaget, säger han lättat.

– Jag tycker att första perioden är riktigt bra. Andra lite sämre. Sedan tycker jag att vi gör en bra tredjeperiod. Vi spelar bra på resultatet och de har väl inga farligheter egentligen. Det är powerplay. Vi är ödmjuka och jobbar på i tredje och vinner välförtjänt.

Vill skjuta mer

Hittills har Arvid Costmar skjutit sex skott på mål på de fyra allsvenska matcher han varit med i under hösten.

– Som du är inne på. Jag vet om att jag har ett bra skott och ska använda det mer och det är så klart, det lättar lite från axlarna att få sätta den och förhoppningsvis kan det bli fler framöver.

Arvid Costmar såg till att backen Hugo Blixt kunde pricka in sitt första mål för Djurgården till 2–0 genom att åka förbi och skymma Moramålvakten Topias Leinonen i precis rätt ögonblick.

– Drog ner rullgardinen där. Det var bra tajming på den skymningen och ett bra skott av Blixt. Den satt bra i krysset, säger Costmar och ler.

Även Jonny Tychonick gjorde sitt första mål för Djurgården och det kom i samma match mot Mora.

Mycket tack vare mer attack på motståndarmålet och ett aggressivare spel.

– Det är nånstans så vi vill spela här hemma. Vi ska vara jobbiga och intensiva att möta. Det ingår ju i det spelet, att smälla på, och få med oss den fantastiska publiken här, säger Costmar.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln