HockeyNews
PLUS

Rutin och hjärta avgörande i favoriternas kamp

(17287) Troja/Ljungby
Skärmdump Stay-Live Troja/Ljungby

Publicerad: 24 april 2021

FacebookXWhatsApp

Troja/Ljungby vann en tight och jämn tillställning hemma mot Nybro Vikings med 3-2 och rycker i toppen av kvalserien tillsammans med Hudiksvall som med samma siffror besegrade Mariestad. Det är lagen med färsk kvalserierutin som presterar.
Här är lördagens noteringar från kvalserien.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Gubbe för gubbe är det svårt att säga att det ena laget är bättre än det andra. Men Troja har något som Nybro saknar.

Kvalserieerfarenhet.

Det blev avgörande i det drama som var favoritmötet i Ljungby Arena på lördagseftermiddagen.

Förväntningarna hängde i luften inför nedsläpp. Det är klart att det innebar en ordentlig anspänning för spelarna, men Nybro kom ut påtagligt tamt. De blev passiva i egen zon i öppningen av den första perioden och Troja, påhejade av en fryntlig restaurangklack, tog tillvara på det genom att gripa initiativet så väl spelmässigt som i målprotokollet.

Alexander Bjurströms tidiga 1-0-mål var en av många saker som var bra. Hemmalaget gick hårt på kropp och tycktes chocka sina gäster en aning med sin fysiska framtoning.

Troja visade helt enkelt en mer intensiv hunger, men ju längre perioden gick desto mer jämnade det ut sig och Vikings växte in i matchen.

När allt summeras med en 3-2-seger för Troja/Ljungby går det inte att säga annat än att det var en jämn match. Nybro hade en hel del puck och intentioner till anfallsspel, men fastnade lite för ofta i hemmalagets solida defensiv. Även om man lyckades göra det ruggigt spännande på slutet hade hemmalaget några ingredienser som vägde över.

Det var de små detaljerna som var avgörande till hemmalagets fördel. Troja hade lite mer edge än sina gäster. Man var lite mer på tå i de avgörande momenten. Till exempel exemplifierat av hur gnuggaren Noa Lindqvist-Muci snappade upp en förlupen puck i boxplay och kliniskt hängde upp den med ett kalasavslut över axeln på Nybro-keepern Robin Johansson. Alla var involverade och gjorde jobbet i Troja.

Nybro är välorganiserade och har ett stabilt spel, men Troja spelade med mer hjärta. Fler spelare spelade helhjärtat för loggan på bröstet i hemmalaget.

Att Wictor Ragnewall sedan för andra matchen i rad fick kliva upp med en dunderräddning i slutsekunderna och Troja kunde reda ut situationen och ordna de tre poängen är ingen slump.

Det är sådant som händer när den ack så viktiga rutinen av kvalspel finns i föreningen.

Samtidigt som de två förhandsfavoriterna gick i klinch i Ljungby spelade Mariestad och Hudiksvall en intensiv och smågrinig match som slutade med att gästerna vann med 3-2.

Även om det var en jämn tillställning var det tydligt att det Dennis Hall-coachade bortalaget var det något starkare och man spelade därmed bort Mariestad från alla chanser att ta sig till Hockeyallsvenskan. De tre kvarvarande fighterna blir det att spela för hedern som gäller i Skaraborg.

Hungriga Hudiksvall å sin sida tar upp jakten på Troja/Ljungby i toppen av kvalserien.

Spänningen är fortsatt intakt och värt att notera är att det är just de två föreningar som har erfarenhet från kvalseriespel i någorlunda närtid som har ryckt efter tre omgångar.

Den rutinen är viktig.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!