HockeyNews
PLUS

Efter svåra skadan – beskedet för FBK

(31620) Henrik Björklund
Fredrik Karlsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Färjestads Henrik Björklund har stora delar av säsongen varit frånvarande till följd av skada. Men nu ser forwarden vara redo att göra comeback inför slutspelet, enligt NWT.

ANNONS

Henrik Björklund kom till Färjestad inför säsongen 2022-23 efter spel i Hockeyallsvenskan ett flertal säsonger. Forwarden är uppväxt i Karlstad och har även tidigare spelat i Färjestad. Men när han återvände blev det inte exakt som han tänkt sig till följd av skador.

Säsongen 20/21 var han Karlskogas poängkung med 56 poäng på 52 matcher. Säsongen efter blev det 40 poäng på 40 matcher. Förra säsongen missade han stora delar till följd av skada, och det blev endat 14 matcher i Färjestad. Denna säsongen skedde det igen, när Färjestad den 30 september mötte Leksand. Då åkte Björklund på en huvudskada. Men nu efter 47 missade matcher ser forwarden ut att vara nära en comeback till slutspelet, enligt NWT.

Till NWT säger Färjestads tränare Tomas Mitell att en comeback snart kan ske.

– Han har varit med och tränat några dagar så det närmar sig, säger tränaren till NWT. Han utesluter inte en comeback under morgondagen när Färjestad tar emot Luleå.

Björklund själv känner sig redo för en comeback, säger han till tidningen.

– Jag har varit igång och tränat på en högre nivå nu, och börjar känna mig mer och mer redo, säger Björklund till NWT, och fortsätter:

– Helt klart! Sen får vi se vad coacherna säger. Jag ska tas ut också, och det kommer vara en otrolig konkurrenssituation. Men jag vill göra mig redo så att jag är redo när jag kan bli uttagen, mer än så kan jag inte göra, säger forwarden till NWT.

ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln