HockeyNews
PLUS

Poängsuccé i Norge – nu vill gamla klubben plocka in forwarden: "Gör en fin grej"

(15083) Robin Dahse
Bildbyrån

Publicerad: 30 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Truppen var egentligen stängd. 
Nu kraftsamlar Halmstad och söker ekonomisk hjälp från både supportrar och sponsorer för att kunna lösa ett kontrakt åt forwarden Robin Dahse, som har ett förflutet i klubben.
 – Halmstad gör en fin grej och vill ha mig här. Och det är här jag vill vara, säger Dahse till HockeyNews.se.



Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

28-årige forwarden Robin Dahse, som både har meriter från SHL och Hockeyallsvenskan, har tränat med Hockeyettangänget Halmstad under hela augusti. Dahse har bosatt sig i Halmstad och det är där han vill spela hockey framöver.

 – Min fru kommer härifrån och sedan ska lillgrabben börja förskola nu. Så det skulle passa rätt bra att spela i Halmstad, säger Robin Dahse, som har ett förflutet i klubben då han spelade i Halmstad under två säsonger (2012/2013 och 2013/2014).

Halmstads trupp har varit stängd ett tag. Men nu när möjligheten att kunna värva in Dahse så har man börjat kraftsamla för att göra övergången möjlig. I veckan drog Halmstad i gång en insamling till en supporterspelare, som i detta fallet är Robin Dahse. 

"Som du kanske vet så har Robin Dahse flyttat till Halmstad och tränar med A-laget. Eftersom han kommit till oss efter att truppen och därmed spelarbudgeten i stort spikats är en förutsättning för att han ska komma in i laget att vi får en hjälp av er supportrar och företag", skrev klubben på sin hemsida.

LÄS MER: Var på glid till Karlskrona - hamnade i Norge: "Fantastiskt roligt"


Robin Dahse har ett förflutet i IK Pantern: Foto: Bildbyrån

Dahse gillar klubbens initiativ och hoppas att en lösning är på gång.

– Halmstad gör en fin grej och vill ha mig här. Och det är här jag vill vara. Det är väldigt roligt att vara omtyckt i staden. Jag känner till staden och laget. Jag vill komma i gång så fort som möjligt, säger Dahse.

Skåningen fanns med i laguppställningen i fredagens träningsmatch mot Tyringe (3–0 till Halmstad).

– Det kändes väldigt bra och det märks att det finns mycket hockey i laget. Halmstad var framgångsrika i fjol och har fått behålla stora delar av truppen. Det ser väldigt intressant ut.

Förra hösten var Dahse klubblös, men till slut blev han klar för norska Sparta Sarpsborg. Där levererade Dahse ordentligt från start och landade till slut på 23 poäng (11+12) på 29 matcher innan coronapandemin stängde säsongen.

– Jag trivdes fantastiskt bra i Norge och Sparta. Det var en hel del svenskar i laget och jag fick stort förtroende direkt. Det är lättare att spela med självförtroende, säger Robin Dahse.

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!