HockeyNews
PLUS

Poängkungen lämnar Modo – har valt SHL-klubb till nästa säsong

(13174) Jonathan Johnson
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 18 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Till följd av coronavirusets spridning fick Jonathan Johnsons historiska rekordsäsong ett snöpligt slut. Nu står det också klart att rekordmannen lämnar Modo.

Han flyttar vidare till SHL.

Jonathan Johnsons 79 poäng på 52 matcher innebar ett nytt poängrekord i Hockeyallsvenskan. Johnsons storspel förde Modo hela vägen till finalspel mot Björklöven, men där fick som bekant säsongen ett snöpligt slut.

Någon fortsättning i Örnsköldsvik kommer det heller inte att bli.

Under onsdagsförmiddagen meddelade Modo att deras stjärna har valt att fortsätta karriären på annat håll.

– Jag har trivts jättebra i Modo Hockey och kunde inte varit på en bättre plats för att utvecklas som spelare och ta nästa steg. Det är svårt att inte känna tomhet efter avslutet av den här säsongen, men jag tar ändå med mig positiva minnen från en rolig säsong med bra lagkamrater, säger Johnson till klubbens hemsida.

LÄS MER: Modos besked: Överklagar ishockeyförbundets beslut till Riksidrottsnämnden

27-årige Jonathan Johnson har spelat 15 SHL-matcher i Frölunda tidigare i karriären och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Skellefteå.

– Jag känner mig mogen att ta nästa steg i min karriär och att det gick så här bra denna säsong underlättar förhoppningsvis omväxlingen till SHL, säger han till Skellefteås hemsida .

Enligt Aftonbladet värvar Skellefteå även målvakten Arvid Söderblom, som har varit utlånad från Frölunda till allsvenska Tingsryd.


Söderblom är tänkt som ersättare till Mantas Armalis som lämnar Skellefteå. Då skulle Gustaf Lindvall och Arvid Söderblom utgöra Skellefteås målvaktspar kommande säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)