HockeyNews
PLUS

Plågad Nygren berättar om smärtorna i FBK

Magnus Nygren
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 18 april 2024

FacebookXWhatsApp

Hemkomsten till Färjestad och Karlstad blev inte vad Magnus Nygren hade hoppats.
Efter det abrupta uttåget ur SM-slutspelet berättar han nu om en smärtsam säsong – och en kommande operation.

Efter sex säsonger i schweiziska Davos bestämde sig VM-meriterade Magnus Nygren för att flytta hem till Färjestad inför den nyss avslutade säsongen.
Men han fick inte de förberedelser han hade behövt för att spela på den nivå han skämt bort publiken i Karlstad med.

33-årige Nygren bröt benet i januari 2023 och det var en allvarlig skada. Sviterna av den har stört honom hela säsongen berättar han nu för Värmlands Folkblad efter det att seriesegrande Färjestad åkt ut ur SM-kvartsfinalen mot Rögle med 4–0 i matcher.

"Har gjort jäkligt ont"

– Det har gjort jäkligt ont. Hela tiden. Jag har blivit väldigt begränsad eftersom det sitter en massa skruv i benet som inte bara gör ont utan även påverkat hur jag har kunnat röra mig. Det i sin tur ger en dålig känsla i spelet, jag har inte kunnat identifiera hur jag spelat med det jag egentligen kan – och mitt i allt det har jag tappat allt självförtroende. Hjärnan ville en sak, kroppen gjorde något annat, säger Nygren till VF.

Den vasse högerskytten stod för 23 poäng (5 mål, 18 assist) under sin comebacksäsong i SHL.

Ny operation i Davos

Nu väntar operation i Davos och han ska få ta ut skruvarna. Magnus Nygren kommer efter det att kunna röra sig lättare och bättre på isen.
Han har två år kvar på sitt kontrakt med Färjestad.
– Jag är försiktigt förväntansfull. Jag tror och hoppas att den här operationen kommer kunna hjälpa mig att hitta tillbaka till det jag kan. Att jag ska kunna infria normala förväntningar, att jag ska kunna bidra till laget på ett bättre sätt. Hjälpa Färjestad att bli bättre, säger Nygren till VF.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)