HockeyNews
PLUS

Ordföranden slutar efter fyra år – hon föreslås ta över Leksand

(28108) Claes Bergström
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Det kommer att ske förändringar i Leksand i sommar.
Det då Kajsa Rosén föreslås som ny ordförande, efter Claes Bergström slutar efter fyra år på posten.

ANNONS

För fyra år sedan utsågs Claes Bergström till ordförande för Leksands IF och har sedan dess varit kvar på posten. Men det kommer han inte vara länge till.

Under måndagen meddelade nämligen valberedningen att man föreslår Kajsa Rosén som ny ordförande.

ANNONS

Och Bergström gillar valet av potentiell efterträdare.

– Jag pratade tidigt under säsongen med Kajsa Rosén om hon kunde tänka sig att kandidera till ordförande, jag är väldigt glad att det är just Kajsa Rosén som föreslås av valberedningen som min efterträdare i bolaget. I Kajsa Rosén får Leksands IF en högst kompetent, framåtlutad och driven ledare. Kajsa Rosén har aktivt deltagit i styrelsen och bidragit till att utarbeta den nya budgeten samt utvärderat Leksands IF:s aktuella situation, säger Bergström till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag är övertygad om att hon kommer ta föreningen till nästa nivå. Med sin djupa insikt i verksamheten kommer Kajsa Rosén att tillföra nya perspektiv och bidra till ytterligare utveckling.

ANNONS

Rosén, som är mamma till tidigare Leksandsspelaren Isak Rosén, har tidigare varit styrelseledamot i klubben.

– Valberedningen bedömer att Kajsa Rosén är den person som bäst kan leda Leksands IF och styrelsens arbete framåt för ”Ett Leksands IF”. Genom sin professionalitet, ödmjuka personlighet och sitt stora engagemang för Leksands IF har vi goda förutsättningar att få alla blåvita krafter att dra åt samma håll säger Sakarias Winberg, valberedningens ordförande, till LIF:s hemsida.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln